Guvernul si-a angajat raspunderea pe Codul muncii
Data publicarii: 08-03-2011 | HR/CariereGuvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, pentru proiectul noului Cod al muncii.
Modificarea Codului Muncii va conduce la cresterea numarului contractelor de munca, la acest moment rata de ocupare a locurilor de munca in Romania fiind de 58-59%, a declarat, marti, primul ministru Emil Boc, in sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea pe Codul Muncii.
'Scopul modificarii Codului Muncii este, in principal, acela de a crea noi locuri de munca. Romania ocupa locul 114 din 139 de tari in ce priveste rigiditatea pietei muncii. Cu alte cuvinte, in 114 tari este mai simplu sa ocupi un loc de munca decat in Romania. Daca vrem sa fim competitivi, sa facem fata provocarilor din UE, atunci trebuie sa coordonam legislatia noastra cu ce se intampla in Europa si in lume. Daca ne uitam la rata de ocupare in Romania observam ca este undeva la 58-59%. Asta inseamna ca avem loc suficient pentru a avea mai multe locuri de munca', a declarat Boc.
Premierul a adaugat ca modificarile pe care Guvernul pe propune Codului Muncii au ca scop si diminuarea muncii la negru.
'Un alt scop esential al modificarilor la Codul Muncii este acela de a diminua munca la negru. Un om care nu lucreaza cu un contract de munca nu beneficiaza de somaj, de asigurare de sanatate si nici de pensie, el fiind dependent de sistemul de asistenta sociala, ceea ce inseamna bani suplimentare de la bugetul de stat. Orice loc de munca ocupat cu contract de munca inseamna protectie suplimentara pentru angajat si sume suplimentare care ajung la bugetul de stat. De asemenea, prin noul Cod al Muncii cresc si sanctiunile pentru cei care continua sa practice munca la negru', a mai declarat primul ministru.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice