Tnuva isi inchide singura ferma de vaci din Romania
Data publicarii: 08-03-2011 | Finante-BanciCompania israeliana Tnuva a sistat activitatea singurei ferme de vaci detinute in Romania, considerata neprofitabila, relateaza portalul ynetnews.com, care il citeaza pe directorul general al firmei, Arik Schor.
Ferma adapostea 1200 de vaci de lapte, care asigurau un sfert din productia necesara fabricii de lactate. Potrivit lui Arik Schor, compania dispune de suficient lapte din surse externe. "Ferma si cresterea vacilor nu sunt activitatea principala a Tnuva, asa ca ne-am intrebat daca mai are rost sa investim in asa ceva. Ferma nu este profitabila si a fost construita, initial, pentru a asigura aprovizionarea cu lapte in cazul unui deficit. Nu ne mai regasim in aceasta situatie. Printre furnizorii nostri din Romania se numara si compania israeliana Adama Holding, asa ca problema inchiderii fermei a fost atent examinata", a spus Schor.
Ferma de vaci se afla la 20 de kilometri de Bucuresti, langa fabrica de lactate Tnuva, care a demarat cu o investitie de 55 de milioane de euro. Ferma, de 20 de hectare, a fost cumparata cu un milion de euro de la un fost CAP, dizolvat in urma prabusirii regimului Ceausescu, scrie ynetnews.com. Grajdurile au fost renovate si reutilate de o echipa israeliana, iar vacile au fost importate din Germania. Potrivit lui Schor, autoritatile romane ar urma sa construiasca un aeroport pe amplasamentul fermei.
Compania de lactate Tnuva, care si-a inceput in 2007 activitatea in Romania, a fost afectata de criza financiara, asigurand in prezent doar 7% din piata romaneasca de lactate, in timp ce rivalii de la Danone detin 35% din aceasta piata, mai noteaza portalul citat, care subliniaza ca, in ciuda pierderilor suferite, compania a decis sa continue productia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice