Cum poate scapa Vodafone de amenda Consiliului Concurentei?
Data publicarii: 08-03-2011 | IT&CInsusi seful Vodafone, Vittorio Colao, a venit in Romania pentru a discuta cu premierul Emil Boc. Premierul i-a vorbit despre posibilitatea de-a accesa fonduri europene blocate.
500 de milioane de euro in investitii in urmatorii cinci ani, care ar transforma Romania intr-un centru regional de suport tehnic. Aceasta este promisiunea delegatiei Vodafone in fata Guvernului Romaniei. Vittorio Colao - CEO Vodafone Group, Michel Combes - CEO Vodafone Europe, Inaki Berroeta - CEO Vodafone Romania, si Marian Velicu - Corporate Affairs Director au venit la Palatul Victoria pentru a detalia planul de investitii si pentru a se plange ca amenda de 28 milioane euro a Consiliului Concurentei este "exagerata".
Potrivit surselor participante la discutie, premierul Emil Boc a evitat sa raspunda la ultimul punct. Oficial, el nici nu poate interveni. Amenda Consiliului Concurentei va fi contestata in justitie, iar decizia finala apartine Curtii de Apel. Singurele metode prin care Guvernul poate repara bilantul operatorilor de telefonie mobila sunt scutirile de taxe sau acordarea unor contracte publice.
Ce a oferit Boc
Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a prezentat oportunitatile pe care le ofera investitiile sustinute de Guvern si finantate din fonduri europene, printre care si promovarea proiectului de dezvoltare a unei infrastructuri de internet in banda larga in zonele defavorizate.
"Pentru acest proiect este disponibila suma de 84 milioane de euro, prin intermediul fondurilor structurale (Axa prioritara III din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice). Obiectivul proiectului este acoperirea cu infrastructura broadband a teritoriului national, indeosebi localitatile din spatiul rural. In acest context, reprezentantii Vodafone au aratat importanta pe care o are dezvoltarea retelei de internet in zonele rurale", se mai arata in comunicat.
Continuarea in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice