Ce trebuie sa stii cand cumperi un Casco
Data publicarii: Astazi, 02-03-2011 | Finante-Banci
O polita Casco protejeaza un autovehicul de furt sau eventuale daune, indiferent de vinovatia soferului. Exista insa situatii de selectie adversa cand informatia este asimetrica pentru ambele parti implicate in contractul de asigurare, ceea ce conduce la costuri suplimentare.
La achizitia unei polite de asigurare se recomanda inainte de toate unui client sa nu tina cont niciodata doar de informatii generale si sa sa nu se lase convins usor pe chestiuni subiective.
Acesta trebuie sa citeasca atent conditiile stipulate in contract, sa decida in consecinta si sa adreseze intrebari acolo unde considera necesar, dar numai inainte de a cumpara polita si nu dupa.
"Informarea cu privire la riscurile acoperite si cazurile de acordare a despagubirilor, la variantele de acoperire este absolut necesara, pentru a afla care se potriveste cel mai bine profilului si nevoilor sale", afirma Razvan Pavel, director tehnic auto in cadrul Groupama Asigurari.
Astfel, clientul trebuie sa verifice riscurile acoperite din contract si nu pretul, deoarece el cumpara calitatea procesului de plata al daunelor in cazul producerii unui eveniment si nu senzatia ca este asigurat platind un pret mic. Factorul pret devine important doar analiza prin comparatie cu riscurile acoperite si conditiile oferite, dupa mai multe criterii, niciodata dupa un singur criteriu.
In egala masura, el trebuie sa se informeze asupra cazurilor de excluderi, pentru a sti ceea ce nu se despagubeste in eventualitatea producerii unui eveniment.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii