Sorin Oprescu anunta ca va ataca in justitie bugetul municipalitatii adoptat de CGMB

Data publicarii: 01-03-2011 | Actualitate

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, intentioneaza sa atace in justitie hotararea prin care a fost adoptat luni bugetul municipalitatii in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Ramane sa atac in justitie acest simulacru de buget, pentru ca este facut pe picior in baie", a afirmat Oprescu. 

El i-a recomandat si prefectului Capitalei sa procedeze la fel pentru ca "este reprezentantul Guvernului in teritoriu si ramane de vazut daca hotararea de partid este mai puternica decat activitatea in slujba oamenilor". 

Edilul sef a mentionat ca in acest moment niciun serviciu la nivelul municipalitatii nu va putea functiona normal, iar investitiile aflate in derulare nu mai primesc finantare asa cum prevede legea bugetului de stat. 

El a adaugat ca amendamentele propuse de grupul PDL din cadrul Consiliului General "sunt absolut halucinante". 

Potrivit primarului capitalei, in aceste conditii vor fi oprite o serie de investitii aflate in derulare precum modernizarea Stadionului National Lia Manoliu, realizarea diametralei nord-sud Buzesti-Berzei-Uranus, pasajul care face legatura intre Splaiul Independentei si Autostrada Bucuresti-Pitesti, Pasajul Splaiul Unirii-Mihai Bravu si cel de la Soseaua Pipera peste Barbu Vacarescu. 

Totodata, Oprescu a atentionat asupra posibilei declansari a procedurilor de infringement pe mediu daca pana in septembrie nu va fi finalizat studiul privind calitatea aerului in Bucuresti. 

Consilierii PDL si o parte din cei ai PSD au votat luni in cadrul sedintei CGMB bugetul capitalei cu amendamentele pe care le-au propus consilierii PDL. 

Amendamentele vizau alocarea sumei de 500 milioane de lei pentru subventionarea serviciilor furnizarii de energie termica si transportul in comun. Banii au fost alocati de la alte cheltuieli care, in opinia consilierilor PDL, nu sunt necesare pentru dezvoltarea orasului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: