Asigurarile de locuinte ies in strada
Data publicarii: 23-02-2011 | Finante-BanciIn ciuda calamitatilor, romanii nu sunt deloc familiarizati cu politele pentru locuinte.
Incepand de astazi si pana la finalul acestei saptamani se deruleaza cea mai ampla campanie de informare si educare a populatiei cu privire la siguranta locuintelor.
Incheierea unei asigurari de locuinta reprezinta cea mai avantajoasa modalitate de protectie pentru casa si bunurile fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, putin peste 15% din totalul de 8,3 milioane de locuinte sunt asigurate facultativ la nivel national. Mai mult decat atat, romanii sunt, in continuare, informati doar intr-o mica masura cu privire la beneficiile unei asigurari de locuinta, desi frecventa catastrofelor naturale este in crestere de la an la an. In acest context se deruleaza campania organizata, in parteneriat, de catre Prefectura Bucuresti, PAID - Poolul de Asigurare impotriva Dezastrelor si APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor - si care beneficiaza de sprijinul industriei de asigurari din Romania. Intregul concept are la baza distribuirea de brosuri informative gratuite, "Ghidul Sigurantei Casei Tale". Acestea contin informatii de interes public referitoare la rolul asigurarilor de locuinte, obligatorii sau facultative, precum si cu privire la modalitatea de obtinere a despagubirilor in cazul producerii unei daune.
Milioane de brosuri
Astfel, incepand de astazi, pe intreaga perioada a campaniei, brosura, editata in 3 milioane de exemplare, va fi distribuita gratuit in toate intersectiile importante din Capitala si in alte 15 mari orase din tara, in statiile de metrou si in marile centre comerciale, precum si la sediile institutiilor publice deconcentrate ale Prefecturii Bucuresti, inclusiv la ghiseele Postei Romane, Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, Directiei Generale a Finantelor Publice, Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti. De asemenea, brosura va fi distribuita impreuna cu editia de miercuri, 23 februarie, a cotidianului Romania Libera.
Mesajul campaniei va fi promovat, in acelasi timp, prin spoturi, stiri si interviuri difuzate de Radio EUROPA FM si TVR Info, prin materiale de interes public preluate de Romania Libera, de Wall-street.ro, 9am.ro si asigurarealocuintelor.ro - pe editiile de print si web. Campania beneficiaza de sprijinul tuturor companiilor importante de asigurari si brokeraj care opereaza in domeniu: ASTRA Asigurari, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG, EUROINS, BCR Asigurari, GENERALI, PIRAEUS Broker, CITY Insurance, SAFETY Broker, OTTO Broker, ARDAF si CREDIT EUROPE Asigurari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani