ING Asigurari: Prime subscrise in crestere cu 3%. Profit taiat la jumatate
Data publicarii: 17-02-2011 | Finante-Banci
Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a fost de 543,4 milioane de lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 3% fata de 2009, potrivit societatii.
In acelasi timp, valoarea activelor financiare aflate in administrarea ING Asigurari de Viata a sporit cu 11,2%, pana la nivelul de 1,99 miliarde de lei, fata de anul precedent.
"Pentru industria de asigurari de viata, 2010 a fost anul stabilizarii dupa o perioada destul de agitata - un an in care, in pofida presiunilor induse de masurile macro si a atitudinii mai rezervate a consumatorilor, am remarcat si semnale imbucuratoare in privinta retentiei clientilor si resurselor alocate. Pentru ING, 2010 a insemnat o evolutie stabila in zona asigurarilor de viata si o dezvoltare semnificativa a activitatii de pensii facultative, activele nete ale fondurilor din Pilonul III inregistrand o crestere de 70% fata de 2009", a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
Ponderea contractelor de tip unit-linked in portofoliul total al companiei era de 56% la sfarsitul lui 2010, dupa ce, pe parcursul anului au fost incheiate cu 39% mai multe polite unit-linked decat in 2009.
"Lansarea produselor cu prima unica si protejarea capitalului net investit au generat o crestere semnificativa a resurselor mobilizate, prima bruta medie fiind mai mare cu 21% (pana la 1.515 de lei) in cazul contractelor incheiate in 2010 fata de 2009. In acelasi timp, nivelul mediu al sumei asigurate pentru portofoliul de asigurari noi din 2010 a ajuns la 44.112 de lei, cu 11% mai ridicat fata de nivelul din anul precedent.
De asemenea, compania a cunoscut o consolidare a evolutiei privind retentia clientilor, in contextul in care numarul de contracte rascumparate si reziliate in 2010 fiind cu 30% mai mic fata de 2009. Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 2,06 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,08 comparativ cu nivelul minim cerut, se arata in comunicatul companiei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice