ING Asigurari: Prime subscrise in crestere cu 3%. Profit taiat la jumatate
Data publicarii: 17-02-2011 | Finante-Banci
Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a fost de 543,4 milioane de lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 3% fata de 2009, potrivit societatii.
In acelasi timp, valoarea activelor financiare aflate in administrarea ING Asigurari de Viata a sporit cu 11,2%, pana la nivelul de 1,99 miliarde de lei, fata de anul precedent.
"Pentru industria de asigurari de viata, 2010 a fost anul stabilizarii dupa o perioada destul de agitata - un an in care, in pofida presiunilor induse de masurile macro si a atitudinii mai rezervate a consumatorilor, am remarcat si semnale imbucuratoare in privinta retentiei clientilor si resurselor alocate. Pentru ING, 2010 a insemnat o evolutie stabila in zona asigurarilor de viata si o dezvoltare semnificativa a activitatii de pensii facultative, activele nete ale fondurilor din Pilonul III inregistrand o crestere de 70% fata de 2009", a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
Ponderea contractelor de tip unit-linked in portofoliul total al companiei era de 56% la sfarsitul lui 2010, dupa ce, pe parcursul anului au fost incheiate cu 39% mai multe polite unit-linked decat in 2009.
"Lansarea produselor cu prima unica si protejarea capitalului net investit au generat o crestere semnificativa a resurselor mobilizate, prima bruta medie fiind mai mare cu 21% (pana la 1.515 de lei) in cazul contractelor incheiate in 2010 fata de 2009. In acelasi timp, nivelul mediu al sumei asigurate pentru portofoliul de asigurari noi din 2010 a ajuns la 44.112 de lei, cu 11% mai ridicat fata de nivelul din anul precedent.
De asemenea, compania a cunoscut o consolidare a evolutiei privind retentia clientilor, in contextul in care numarul de contracte rascumparate si reziliate in 2010 fiind cu 30% mai mic fata de 2009. Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 2,06 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,08 comparativ cu nivelul minim cerut, se arata in comunicatul companiei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii