Ce card de credit vi se potriveste cel mai bine
Data publicarii: 11-02-2011 | Finante-Banci
Odata cu disparitia creditarii in 2009, multi doritori de "bani usori" au apelat la carduri de credite, asta daca nu cumva nu le aveau de dinainte, facute odata cu creditele in derulare.
Pe foarte multi dintre posesorii de carduri de credit nici macar nu i-au interesat dobanzile pe care le au la acesti "bani de plastic".
Cel mai bine, daca doriti un astfel de produs, este sa va ganditi pentru ce-l luati. Principala sa ultilizare este pentru cumparaturi, in niciun caz pentru a scoate banii de pe el.
Pentru cumparaturi...
Daca folositi cardul strict pentru cumparaturi, atunci optiunile sunt simple, Credit Europe Bank si Garanti Bank au cele mai bune produse in acest sens, dar nu pentru ca au dobanzi mici, ci pentru ca au cea mai mare raspandire in magazine (cele mai multe parteneriate).
Acest lucru va scuteste de unele dobanzi mai ales daca decideti sa cumparati produsul in rate.
Bonus Card-ul de la Garanti Bank, are un DAE de 46,7%. Comisionul de administrare se plateste odata pe an, acesta fiind de 40 de lei. Potrivit Conso.ro, perioada de gratie pentru produs este de 50 de zile. Daca doriti sa scoateti bani de pe el, veti avea de platit un comision de 1% din suma retrasa plus inca 5 lei.
Suma minima pe care trebuie sa o returnati in fiecare luna este de 3% din banii cheltuiti plus dobanzile si comisioanele aferente.
In cazul celor de la Credit Europe Bank, CardAvantaj are o perioada de gratie de doar 45 de zile si un DAE de 34,7%. Taxa de administrare anuala este de 45 lei. Aici daca vreti sa retrageti bani va va costa mult mai scump, adica 2% din suma scoasa plus 2,5 lei. Nu are taxa de emitere, dar minimumul pe care trebuie sa-l intoarceti in fiecare luna este de 5% din cheltuieli.
Nu treceti cu vederea faptul ca in momentul in care retrageti bani de pe aceste carduri, incepe sa va fie calculata dobanda, in "secunda doi". Perioada de gratie este valabila numai pentru cumparaturi. Cazurile in care dobanda nu va este calculata imediat dupa ce ati scos banii de la un ATM, sunt rare.
In cazul acestor carduri, cu cat suma creditata este mai mare, cu atat DAE este mai mic. Datele noastre se bazeaza pe un card de credit cu limita de 5.000 lei.
Cardurile cobranded
Daca doriti cardul doar pentru a avea niste bani de rezerva, una dintre cele mai bune solutii este reprezentata de cardurile cobrabded. Sunt si unele carduri de credit care nu sunt branduite de doua companii si care ofera anumite avantaje.
Un exemplu de card cobranded care ofera anumite castiguri este cel pe care il are Raiffeisen Bank impreuna cu Vodafone. Cu acest card puteti scote bani de la ATM beneficiind de perioada de gratie. La retragere sunteti taxati doar cu 1% plus 2 lei. Comisionul de administrare este de 40 de lei, iar DAE se ridica la 31,4%.
Un alt produs de acest gen este cel al Alpha Bank cu Cosmote Romania. Aici aveti reducere de 18 euro la primul produs cumparat de la Cosmote cu acest card. Plus o reducere de 3% la plata facturii la Cosmote, iar 1% din banii cheltuiti la comercianti vi se returneaza.
La acest gen de carduri BCR are cele mai multe produse. Parteneriate de acest gen sunt facute cu Practiker, Altex, Depozitul de Calculatoare si WizzAir. Taxele de administrare sunt de 24 pana la 36 de lei/an, iar DAE este de la 22,4% pana la 32,4%.
Mici avantaje
Libra Bank are pe piata un card relativ avantajos pentru doritori. Din creditul pe care l-ati cheltuit, banca va cere in fiecare luna doar taxele si dobanzile aferente. In cazul in care retrageti de la ATM din retea costurile sunt de doar 1% din suma luata. Taxa de emitere este de 50 de lei.
Un alt lucru de care ar trebui sa tineti cont la astfel de carduri este dobanda penalizatoare, mai ales daca va stiti persoane care au probleme cu rambursatul la timp.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice