Scumpiri la biletele de tren, metrou si RATB
Data publicarii: 11-02-2011 | Actualitate
Biletele de tren, de metrou si cele RATB vor costa mai mult, companiile fiind nevoite sa scumpeasca biletele din cauza cresterii pretului combustibililor cu 80 la suta comparativ cu toamna anului 2008, inflatiei, majorarii salariilor in cadrul companiilor si devalorizarii leului.
Potrivit scrisorii de intentie a FMI, Fondul este de acord cu aceste majorari, care ar putea depasi 40 la suta la RATB si 10 la suta la Mertrorex si CFR, majorarile urmand sa fie facute pana in vara acestui an.
Potrivit companiilor, procentele exacte nu pot fi inca anuntate cu exactitate deoarece procentele vor fi stabilite in conformitate cu actele normative si conditiile de la data exacta a ajustarii.
Scumpirile ar putea sa fie insotite de disponibilizari, cel putin la companiile de cale ferata. Transportul feroviar de marfa trebuie sa ajunga sa functioneze fara subventii, a declarat marti, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks. Acesta a subliniat ca transportul feroviar exista in toate tarile si chiar atrage utilizatori de la transporturile rutiere. In acest context, seful misiunii FMI pentru Romania a subliniat ca nu au fost stabilite cote de personal care trebuie disponibilizat si ca dezvoltarea unor sectoare din domeniul transporturilor ar putea atrage personalul care nu mai este necesar in alte sectoare.
Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat luni, la finalul discutiilor cu FMI, ca, fara restructurarea companiilor de cale ferata, disponibilizarile nu vor duce la evitarea falimentului companiilor feroviare. Acesta a precizat ca circa 5.000 - 6.000 de salariati risca sa ramana fara loc de munca in primavara acestui an si ca sindicatele iau in calcul toate actiunile pentru a impiedica noi disponibilizari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des