Ce mai poti face daca firma de asigurare da faliment ?
Data publicarii: 08-02-2011 | Finante-BanciAnul acesta patru sau cinci companii de asigurari sunt in pericol sa intre in faliment ! O spune chiar presedintele Uniunii Nationale a Societatilor in Asigurare si Reasigurare, Cristian Constantinescu. Fapt rar intamplat in Romania, unde sectorul financiar nu mai inregistrat astfel de cazuri in ultimii 10 ani. Primele semne au aparut deja, in urma cu 2 saptamani cand Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a cerut falimentul companiei Delta Asigurari.Daca esti clientul unei firme care intra in incapacitate de plata si nu mai poate acoperi daunele ce poti face?
Ce mai poti face daca firma de asigurare da faliment ?
Nu vei pierde banii pe care i-ai achitat deja sau despagubirea, pe care o astepti de la compania de asigurari falimentara. Si asta pentru ca toate dosarele de dauna vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguratilor.
Acesta este in subordinea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si este alimentat cu bani de toate companiile din piata de asigurari.
Asadar, indiferent daca ai o polita la societatea falimentara, daca trebuie sa primesti o plata sau daca ai provocat un accident si altcineva beneficiaza de asigurarea ta (cum este cazul politei RCA), Fondul de Garantare va acoperi aceasta pierdere.
Primul pas pe care trebuie sa il faci dupa ce afli ca firma la care aveai asigurare este in insolventa sau faliment este sa verifici daca figurezi pe listele de creditori publicate de Fondul de garantare intr-un ziar local si pe site-ul institutiei.
Apoi, trebuie sa depui o cerere de plata insotita de o declaratie, documente doveditoare ale creantei si actele de identitate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii