Reprezentantii Min.Economiei au discutat cu oficialii FMI despre restructurarea sistemului energetic
Data publicarii: 02-02-2011 | EconomieReprezentantii Ministerului Economiei au discutat marti cu oficialii FMI si CE despre restructurarea sistemului energetic si au prezentat un plan care prevede reorganizarea sistemului de producere in doua companii, care sa ofere un mixt de energie, asa cum exista in tarile Uniunii Europene.
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Ion Ariton, a primit marti delegatia Fondului Monetar International, a Comisiei Europene, Bancii Mondiale, BEI si BERD.
"Referitor la restructurarea sistemului energetic, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a prezentat un plan care prevede reorganizarea sistemului de producere in doua companii, care sa ofere un mixt de energie, asa cum exista in tarile Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat transmis marti.
Totodata, discutiile au vizat si situatia companiilor monitorizate de FMI si aflate in subordinea MECMA, reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea companiilor nationale Electra si Hidroenergetica, restructurarea in domeniul minier, programul de privatizare si atragere de investitii, preturile reglementate din domeniul gazelor naturale si din cel al energiei electrice si procesul de liberalizare a pietei de energie.
"Un punct important al discutiilor l-a vizat procesul de privatizare si atragere de investitii, care prevede vanzarea pe bursa a unor pachete minoritare la Petrom, Transgaz, Transelectrica si Romgaz, precum si procese de privatizare la companii precum Oltchim sau Cuprumin", se mai spune in comunicat.
In privinta restructurarii Companiei Nationale a Huilei Petrosani, MECMA a prezentat un plan de restructurare care prevede accesarea ajutorului de stat de catre trei din cele sapte mine, in conformitate cu decizia adoptata in decembrie 2010 de Consiliul de Ministri ai Uniunii Europene. Aceasta prevede prelungirea termenului de acordare de ajutoare industriei miniere de carbune pana in 2018. Celelalte patru mine urmeaza a fi incluse in complexuri energetice.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice