Peste 3.600 locuinte ANL se vor vinde chiriasilor
Data publicarii: 27-01-2011 | ImobiliareGuvernul a adoptat un proiect de Hotarare prin care se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte ANL inchiriate tinerilor, dintre care 1.120 in Bucuresti.
In acest fel, se aproba inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuinte pentru tineri aflate in administrarea consiliilor locale in a caror raza administrativ-teritoriala sunt amplasate si trecerea acestora din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.
Hotararea era necesara in contextul in care prin acte normative anterioare s-a prevazut ca locuintele pentru tineri destinate inchirierii sa poata fi cumparate de chiriasii acestora dupa un an de inchiriere neintrerupta, fata de trei ani cat era prevazuta anterior.
"Pentru toate locuintele finalizate pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 89/2008 si care au fost inregistrate in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale trebuia creat cat mai urgent cadrul legal necesar vanzarii, prin trecerea lor in proprietatea privata a statului.
Odata cu adoptarea prezentului proiect de Hotarare a Guvernului se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte (din care 1.120 in Bucuresti), pe langa cele 11.863 de locuinte trecute deja in proprietatea privata a statului, urmand ca, esalonat, pe masura adoptarii hotararilor Consiliilor Locale de trecere a locuintelor in proprietate publica a statului, sa se initieze si alte proiecte de HG pentru trecerea in proprietatea privata a statului a celorlalte locuinte", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani