Compania chineza State Grid International ar putea colabora cu Transelectrica
Data publicarii: 20-01-2011 | AfaceriO delegatie a companiei State Grid International, filiala a operatorului national de electricitate al Chinei, s-a intalnit la Bucuresti cu reprezentanti ai transportatorului national de electricitate Transelectrica, iar cele doua companii ar putea colabora in proiecte comune.
Astfel, conducerea Transelectrica a primit miercuri vizita delegatiei formata din reprezentanti ai companiei chineze State Grid International SA. Delegatia chineza a avut in componenta sa sase membri si a fost condusa de vicepresedintele companiei, Zhu Guanchao.
"Principalul obiectiv al vizitei l-a constitut identificarea unor oportunitati de colaborare, in special in zona tehnica, precum si promovarea unor proiecte pilot comune, in principal proiectul Smart Grid", se arata intr-un comunicat al Transelectrica.
Director general al Transelectrica, Stelian Alexandru Gal, a declarat ca discutiile purtate cu acest prilej au evidentiat posibilitatea unor oportunitati de colaborare.
"Apreciem performantele tehnice la care a ajuns compania State Grid International SA si ne dorim sa gasim proiecte comune in care sa punem fiecare in aplicare cunostintele si experientele acumulate", a declarat Stelian Gal.
In plus, in cursul zilei de marti, si secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Claudiu Constantin Safie, s-a intalnit cu delegatia companiei chineze Sate Grid International Development Ltd. La intalnire a participat si ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Liu Zengwen.
"In acest context, oficialul MECMA a prezentat sectorul energetic romanesc, perspectivele de dezvoltare si oportunitatile de afaceri si investitii in acest domeniu. Seful delegatiei chineze a facut o ampla prezentare a companiei State Grid International Development Ltd., precum si a posibilitatilor de investitii in proiecte romanesti si de colaborare in domeniul energiei", informeaza Ministerul roman al Economiei.
Oficialii MECMA spun ca s-a convenit, cu aceasta ocazie, mentinerea comunicarii si realizarea unui schimb de date si informatii privind proiecte comune concrete de cooperare, inclusiv prin intermediul Ambasadei Romaniei la Beijing si a Ambasadei R.P. Chineze la Bucuresti.
Compania chineza se afla la Bucuresti intr-o vizita de documentare si informare in legatura cu proiecte de investitii in sectorul energetic romanesc.
Compania State Grid International este o filiala a operatorului national de electricitate al Chinei, State Grid Corporation of China si a fost creata in anul 2002 pentru promovarea investitiilor chineze in strainatate.
Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport, care cuprinde 78 statii electrice de tranformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice