Romania va colabora cu China pentru dezvoltarea sectorului IT&C
Data publicarii: 17-01-2011 | IT&CMinisterul Comunicatiilor informeaza ca in cadrul intalnirii din 13 ianuarie de la Beijing dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez Miao Wei a fost agreata necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C.
Cu aceeasi ocazie, a fost semnat Memorandumul de intelegere privind cooperarea in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei (TIC) intre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China.
"In acest context, ambele parti au agreat necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C, considerand a fi un prim pas in vederea concretizarii Memorandumului de intelegere", se arata in comunicatul transmis duminica de MCSI.
Principalele teme abordate in discutia dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez, Miao Wei, au fost dezvoltarea sectorului comunicatiilor si tehnologiei informatiei din cele doua tari, precum si modalitatile concrete de cooperare.
"Ministrul roman a subliniat ca relatiile din domeniu TIC dintre cele doua tari trebuie sa devina pragmatice si sa se bazeze pe oportunitatile oferite de: statutul Romaniei de membra a Uniunii Europene, existenta unui cadru legislativ national care sa promoveze investitiile, sprijinul financiar oferit de partea chineza", se arata in comunicat.
Totodata, potrivit MCSI, ministrul chinez a salutat succesul intalnirii dintre ministrul roman si firmele de software din China si a considerat necesara crearea unui spatiu de interactiune intre companiile din cele doua tari. In acest moment, Guvernul chinez lucreaza la un plan de dezvoltare pe urmatorii cinci ani, care are ca principala tinta promovarea investitiilor chineze in extreriorul tarii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des