13.000 de joburi pentru romani in strainatate in 2011

Data publicarii: 04-01-2011 | HR/Cariere


Aproape 13.000 de joburi in strainatate sunt disponibile in prezent pe platforma de recrutare Tjobs, care reuneste ofertele de locuri de munca in strainatate a peste 560 de agentii de recrutare, in timp ce angajatorii locali au anuntat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca numai 4.800 de joburi in primele zile ale acestui an, adica o oferta de aproape trei ori mai mica.

Ana M., 24 de ani, studenta in ultimul an la Facultatea de Medicina, vrea sa-si faca rezidentiatul in Germania, unde salariul unui medic rezident este de 2.000 de euro, fata de cei aproape 170 de euro pe care ii primeste un medic rezident in Romania.

"M-am inscris in septembrie la un curs de limba germana pentru a putea participa la concursul de angajare. E putin cam tarziu, insa sper sa reusesc sa invat limba pana anul viitor, pentru ca reprezentantii mai multor firme de recrutare prezenti la targurile de joburi mi-au spus ca este o conditie obligatorie", a spus Ana M. Pe tot parcursul anului trecut, mai mult de 700.000 de romani au completat o cerere pentru un job in strainatate, ceea ce inseamna o concurenta de 5 candidati/ job, potrivit statisticilor Tjobs.

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: