Cati kilometri de autostrada vom avea la finalul acestui an?

Data publicarii: 04-01-2011 | Economie


Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vrea sa receptioneze in acest an circa 125,6 kilometri de autostrada, toate tronsoanele fiind situate pe Coridorul IV de transport Pan-European.

Din datele MTI, ministerul vrea sa receptioneze lucrarile la: varianta de ocolire Arad (12,3 km), Arad - Timisoara (32 km), Medgidia-Constanta (30 km), varianta de ocolire Constanta (32 km), la care se adauga Cernavoda-Medigidia (19,3 km).

In privinta variantelor ocolitoare, vor fi puse in functiune in 2011: centura municipiului Oradea, varianta de ocolire a municipiului Iasi, varianta de ocolire de la Suceava sau varianta de ocolire de la Cluj est si, nu in ultimul rand, varianta de ocolire a municipiului Caransebes.

Pe langa aceste lucrari care se vor finaliza in 2011, vor intra in executie cele mai importante obiective de investitii de autostrazi de pe Coridorul IV: Timisoara - Lugoj (35,6 km), Orastie - Sibiu (82 km), Nadlac - Arad (38 km), Deva-Orastie (32 km), Lugoj-Deva (99 km).

La acestea se adauga lucrari aflate in licitatie in momentul de fata, care vor intra in executie in 2011, si anume variante de ocolire precum cele de la Sacuieni, Carei, Targu Mures, Bacau, Tecuci, Brasov, Bucuresti, Mihailesti, Alexandria, Caracal, Craiova sud-est sau drumuri care vor intra in reabilitare si modernizare, cum ar fi Satu-Mare, Baia Mare, Dej-Baia Mare, Zalau-Rastoci, Targu-Mures-Reghin-Saratel, Stei-Beius-Varfurile Stei, Soimus-Baia de Cris, Sibiu-Sighisoara, Bumbesti Jiu-Petrosani, Galicia Mare - Calafat, Craiova-Galicia Mare, Baia Mare-Moisei-Iacobeni, Beius-Oradea, Crasna-Iasi. Lor li se adauga proiectele: Reghin-Toplita, Arad-Oradea-Hateg-Simeria, Petrosani-Baru, Rovinari-Bumbesti Jiu, la care lucrarile se afla in executare. 

 

continuarea in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: