Finantele s-au razgandit: vor calcula in continuare impozitul anual pentru PFA

Data publicarii: 04-01-2011 | Finante-Banci


Impozitul anual pentru veniturile persoanelor fizice obligate sa depuna declaratia anuala va fi stabilit, in continuare, de angajatii Finantelor, potrivit celor mai recente modificari a Codului Fiscal prevazute in OUG 117 din 2010.

Astfel, a fost anulata o modificare anterioara din OUG 109 din 2009 care prevedea ca din 2011 impozitul pe venitul net urma sa fie calculat de contribuabili.

Totodata, prin aceeasi OUG 117 din 2010 a fost mentinuta si data de depunere a declaratiei anuale pe venit, respectiv 15 mai in conditiile in care OUG 109 reglementa un nou termen, adica 25 mai, care ar fi trebuit sa fie atat de declarare, cat si de plata a impozitului.

Conform Codului Fiscal, declaratia anuala pentru impozitul pe venit trebuie depusa de catre persoanele care au venituri din activitati independente, insemnand activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, transferul titlurilor de valoare, vanzare-cumparare valuta la termen, din cedarea folosintei bunurilor, insemnand chirii sau arenda, si din activitati agricole in sistem real. 

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: