Comisioane mai mici pentru platile de mare valoare

Data publicarii: 04-01-2011 | Finante-Banci



Banca Nationala a redus comisionul aplicat pentru decontarea platilor urgente sau de valoare mare (peste 50.000 de lei) prin sistemul ReGIS cu 26 de bani, sau 4%, pana la 6,26 lei pe operatiune.

Sistemul ReGIS asigura decontarea in timp real a tranzactiilor pentru bancile comerciale sau Trezoreria Statului si este principala componenta a Sistemului Electronic de Plati. Comisioanele percepute sunt platite direct de institutiile participante, insa ajung sa fie reflectate in costurile percepute clientului final.

De la momentul intrarii in functiune a ReGis, in anul 2005, comisioanele au fost reduse cu 72%, de la 22,5 lei pe operatiune, potrivit reprezentantilor BNR.

Sistemul Electronic de Plati este operat de Transfond, o societate pe actiuni controlata de BNR, cu 33% din actiuni, si mai multe banci comerciale locale.

Presedintele Consiliului de Administratie al Transfond este Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, in timp ce postul de director general este ocupat de Emil Iota Ghizari, fost prim-viceguvernator al BNR.

 

citeste integral: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: