Din 11.000 de amendamente ale Opozitiei la Legea Bugetului, a fost aprobat doar unul
Data publicarii: 22-12-2010 | Finante-BanciBugetul ICCJ a fost suplimentat cu 10 milioane de lei, la recomandarea Opozitiei Propunerea ca microintreprinderile sa poata opta pentru plata unui impozit de 3% din cifra de afaceri nu a fost agreata de coalitie
Parlamentarii PDL estimau ieri ca in aceasta seara vor finaliza dezbaterile in plen pe bugetul de stat. Deputatul Dumi-tru Pardau a avansat chiar ora 18.00 pen-tru votul final. De altfel, data de 22 de-cembrie a fost stabilita de conducerea PDL ca termen-limita pentru adoptarea Legii bugetului de stat pe 2011. Dezba-terile in sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor au fost deschise luni dupa-amiaza, iar proiectul are peste 11.000 de amendamente.
In cadrul comisiilor reunite de buget-finante, proiectul a fost discutat si apro-bat in doua zile, ca urmare a unei inte-legeri dintre Putere si Opozitie. Practic, PSD si PNL au renuntat sa isi mai sustina cateva mii de amendamente, actiune care ar fi prelungit discutiile din comisii cu cateva zile. In schimb, PDL s-a angajat sa aprobe, in plen, patru amendamente ale Opozitiei. La sedinta de plen insa, democrat-liberalii s-au razgandit. Luni seara a fost respins primul dintre cele patru amendamente convenite. Propu-nerea Opozitiei era ca, pentru pro-gra-mele de infrastructura, repartizarea sumelor alocate de la bugetul de stat sa fie cu prioritate pentru facturile neachi-tate. Astfel "se va asigura transparenta in alocarea fondurilor din bugetele ordo-natorilor de credite catre bugetele uni-tatilor administrativ teritoriale", au precizat initiatorii amendamentului. Dupa votul de respingere, senatorul PSD Titus Corlatean i-a cerut ministrului de Finante sa confirme ca, personal, a fost de acord cu acest amendament dupa negocierile din comisiile reunite pentru buget si ca intelegerea privind acest subiect s-a facut in prezenta sa. In replica, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomi-tianu, a declarat ca respecta atat votul din cele doua comisii si respecta, tot-odata, si votul plenului. "Eu nu am spus in Comisii ca in plen aceste amen-da-mente trec. Am spus ca vor fi supuse votului. Eu nu pot sa votez, plenul sa voteze intr-un fel sau altul. Respect votul care se da in plen", a declarat Ialomitianu.
De asemenea, propunerea Opozitiei ca microintreprinderile sa poata opta pentru un impozit de 3% din venit a fost respinsa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business