Cum a descoperit Valvis apa "cea mai pura din lume"
Data publicarii: 17-12-2010 | AfaceriMiliardarul Jean Valvis, elvetianul grec care a venit sarac in Romania acum 15 ani, dar cu un doctorat de la Sorbona in buzunar, a descoperit in Bucovina un izvor de apa minerala despre care afirma ca e "cea mai pura din lume". Acest slogan puternic pentru "Aqua Carpatica" e o declaratie de razboi facuta cremei apelor minerale: Evian, Vittel, San Pellegrino, Contrex si Volvic.
Fondatorul "La Dorna", Jean Valvis, vrea sa-i dea Angelinei Jolie cu 10 dolari sticla, sa bea "apa virgina" de pe Valea Bistritei, unde-a copilarit o vreme Ion Creanga. Ca nu cumva vacile muntenilor sa polueze cu nitrati "cea mai pura apa din lume", omul de afaceri a cumparat 20 de hectare din versantul estic al muntelui din care izvoraste apa, pe care le-a imprejmuit cu gard. Valvis a procedat intocmai ca firma Nestle cu sursa de apa a marcii Vittel, cand a observat ca exploatarile agricole intensive au dus la infiltrarea panzei freatice cu nitrati. Inainte de captarea izvorului, acesta nu era decat un ochi de apa de 3-4 metri patrati, care bolborosea din cauza bulelor de dioxid de carbon. Legendele locale, citate de unul dintre geologii care au explorat sursa de apa, spun ca acum un secol satenii cu circulatie periferica proasta mergeau la izvoras si-si cufundau picioarele in el in scop terapeutic. Apoi a fost dat uitarii si redescoperit in 2005.
Jean Valvis are o vasta expertiza in brandingul apelor minerale, reusind sa vanda in 2002 catre Coca-Cola primul sau business de autor, Dorna Apemin SA, pentru 39 milioane de euro. Fiindca din vanzarea de apa ies bani buni, Valvis n-a lasat sa treaca decat trei ani de la iesirea din actionariatul Dorna Apemin pana cand si-a trimis hidrogeologii sa bata muntii Romaniei in cautarea altor izvoare pe care sa le imbutelieze sub o noua eticheta.
Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice