Dupa doi ani de criza, 60 de hectare de birouri au ramas neocupate in Bucuresti

Data publicarii: 09-12-2010 | Imobiliare
Trimestrul 3 a adus o inviorare pe piata cladirilor de birouri  Totusi, noile "relocari" sunt generate de contracte ale caror negocieri au inceput cu 6-9 luni in urma.
Aproape 60 de hectare, dintr-un stoc total de 1,94 milioane mp de spatii de birouri aflate in Bucuresti si suburbiile sale de business, inca isi asteapta ocupantii. Aceasta este urmarea a doi ani de criza imobiliara pe piata birourilor din Capitala, caracterizati de reducerea constanta a stocului nou livrat si cresterea gradului de neocupare.

In prezent, cel mai mare volum de spatii de birouri disponibile de clasa A&B se afla in zonele de nord si centru-nord ale Capitalei. Conform datelor companiei de consultanta RealTime, dintr-un total de 1,1 milioane mp de birouri moderne existente in cele doua zone, 347.000 mp de birouri sunt neocupati, ceea ce inseamna 31% din stocul existent.


Pe locul doi dupa gradul de neocu-pare se afla zona centrala a Capitalei, unde dintr-un stoc de 600.000 mp circa 174.000 mp sunt  in prezent neocupati (29%). In acest context, preluarea de catre NEPI a celor doua cladiri din Floreasca Business Park, anunt publicat de NEPI la sfarsitul lunii noiembrie, este greu de inteles, mai ales ca dealul vine dupa mai bine de doi ani in care nicio tranzactie investitionala majora nu a fost finalizata pe acest segment. Pentru investitori, lipsa tranzactiilor a complicat evaluarea evolutiei ratei randamentelui.

citeste mai mult: Financiarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: