Seful Reprezentantei CE in Romania: 16 la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei

Data publicarii: 09-12-2010 | International
Saisprezece la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei, iar 19 la suta dintre copiii din statele membre sunt amenintati de saracie, a spus, miercuri, seful Reprezentantei CE in Romania, Nicolae Idu, la inchiderea Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale.

Nicolae Idu a declarat ca desi sarcinile sociale sunt tratate cu toata seriozitatea, in UE saracia extrema existenta in special in comunitatile rome din diferite state membre afecteaza aproximativ 80 de milioane de cetateni europeni care traiesc intr-un climat de nesiguranta.
Click Here

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania a declarat ca 8% dintre europeni sunt de parere ca, pentru ei, a avea un loc de munca nu inseamna si asigurarea unui trai deasupra pragului saraciei. Idu a precizat ca anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale a presupus angajamente politice serioase pentru combaterea acestui fenomen dar si a stereotipurilor.

El a adaugat ca pe langa europenii care traiesc in saracie absoluta exista altii care traiesc in saracie relativa ceea ce inseamna ca ei nu pot sa-si asigure niste standarde acceptabile de trai. El a adaugat ca saracia duce si la discriminare. 

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: