Pambuccian: FMI si bancile fac presiuni pentru modificarea OUG 50 in defavoarea consumatorilor

Data publicarii: 09-12-2010 | Finante-Banci
Liderul de grup al deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a afirmat ca se fac presiuni foarte puternice din partea bancilor si a Fondului Monetar International pentru modificarea consistenta a OUG 50 astfel incat aceasta sa fie agreata de catre banci.

Pambuccian acuza FMI ca a preluat doleantele sistemului bancar si face presiuni ca OUG 50 sa fie modificata in concordanta cu acestea. "Ni se cere practic sa renuntam la ordonanta prin elimininarea prevederilor cele mai importante, sa facem din ea doar o bucata de hartie", a declarat Pambuccian pentru NewsIn. Conform spuselor sale, bancile romanesti ar fi amenintat ca-si reduc depozitele de la Banca Nationala a Romaniei, fapt ce va avea consecinte grave asupra cursului leului.

Varujan Pambuccian a declarat ca, daca in comisia de buget-finante a Camerei se va merge in directia modificarilor solicitate de banci, va cere reprezentatilor minoritatilor din comisie sa se retraga de la lucrari astfel incat cvorumul de lucru sa nu mai fie asigurat. In comisia de buget-finante, grupul minoritatilor este reprezentat de catre Miron Ignat si Adrian Merka.

Deputatul din partea comunitatii armene sustine ca pozitia de forta este posibila datorita faptului ca sistemul monetar actual este disfunctional permitand bancilor sa-si impuna punctul de vedere asupra guvernelor. "Am ajuns in situatia in care o banca tuseste, noi sa avem grija de ea. Trebuie sa renuntam o data pentru totdeauna la actualul sistem monetar si, poate, sa revenim la etalonul-aur", a conchis Pambuccian.

Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor trebuie sa dea in perioada urmatoare un raport asupra ordonantei.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a criticat luni intentia Guvernului Boc de a sustine o alta varianta a OUG 50 privind contractele de credit care nu ar fi forma promovata public si care i-ar dezavantaja pe cei care au contractat credite de la banci.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: