Liderul distributiei de produse IT din Polonia preia Scop Computers cu 5 mil. euro

Data publicarii: 03-12-2010 | IT&C
ABC Data, lider pe piata distributiei IT din Polonia, a incheiat pe 30 noiembrie un acord pentru achizitionarea unui pachet de 50,96% din actiunile companiei romanesti Scop Computers. Tranzactia se face prin intermediul a doua vehicule inregistrate in Cipru, iar pretul achizitiei, stabilit la 5 milioane de euro, poate fi majorat cu alte 1,6 milioane de euro in functie de nivelul profitului net inregistrat de Scop Computers in 2010. Potrivit unui raport inaintat de ABC Data bursei poloneze, transferul drepturilor se va face dupa ce cumparatorul va efectua plata actiunilor.

Oamenii de afaceri Alexandru Visan, Stan Dragos Serban si Ion Coltan, care detineau actiunile Scop Computers inaintea tranzactiei, au fost asistati la vanzarea actiunilor de firma de avocatura Popovici Nitu&Asociatii, in timp ce cumparatorii au avut alaturi firma White&Case.

In acest moment, in actionariatul companiei sunt trei firme cipriote: Prestex Investments Limited (19,45%), Conkerer Holdings Limited (31,5%) si Mokito Management Limited (49,036%). ABC Data cumpara in prima faza pachetele actionarilor Prestex Investments Limited si Conkerer Holdings Limited, dar va putea achizitiona si restul titlurilor prin "put option". 
 
Continuarea in Financiarul.com
Ultimele stiri pe BankNews.ro: