Decembrie se anunta linistita la BVB

Data publicarii: 02-12-2010 | Bursa
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ne-a obisnuit in ultimele luni cu volume mici de tranzactionare si cu variatii de mica amplitudine ale cotatiilor, iar noiembrie nu a facut exceptie de la acest tipar.

 Indicele BET - care urmareste evolutia celor mai lichide 10 companii de la Bursa - a pierdut 3,6% din valoare, in timp ce indicele BET-FI s-a redus cu aproape 15%. Evolutii diver-gente au inregistrat cei doi in-dici si la nivelul anului. Daca indicele BET a marcat o cres-tere cu 8,6% fata de nivelul din 2009, scaderea BET-FI din no-iembrie a anulat evolutia bu-na a indicelui SIF-urilor din perioada ianuarie-octombrie, marcand o scadere de 13,4% pe ansamblul anului.

"In ulti-me-le cateva luni indicii pietei de la Bucuresti au inregistrat retrageri de 5%-10%, cautand acum sa se stabilizeze pentru finalul de an 2010 si inceputul de an 2011. In conditiile in care pietele internationale de actiuni au absorbit efectul turbu-len-telor din Europa, cred ca este putin pro-babil sa avem scaderi la BVB in urmatoarele 1-2 luni", considera Cristian Tudo-rescu, expert piete de capital. Din punctul de vedere al randamen-telor aduse de ac-tiunile listate, luna trecuta a dezamagit in-vestitorii, numai opt titluri reusind sa in-chida peste nivelul din oc-tombrie. Cel mai mare castig a revenit titlurilor Electro-aparataj (+32,7%), urmat de Ves Sighisoara (+22,7%) si Zentiva Bucuresti (+22,7%). 

 

citeste mai mult: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: