Randamente pozitive ale Raiffeisen Asset Management
Data publicarii: 07-09-2006Raiffeisen Benefit, fondul orientat preponderent spre obligatiuni a atins o valoare de 104,35, adica un randament de 4,35% in doua luni. Structura fondului pe clase de active tinde spre tintele prevazute in politica de investitii. Astfel, alocarea in obligatiuni este circa 30% titluri de stat, 32 % obligatiuni corporative si aproximativ 3% obligatiuni municipale. In scopul cresterii randamentului, circa 22% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si 8% pe pietele externe.
Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri au ajuns la 30 milioane RON, in crestere de la 17.6 mil RON cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora.
"Politica investitionala adoptata a avut rezultatele asteptate pana in prezent, in sensul ca din combinatia investitiilor interne cu cele externe reusim sa obtinem o reducere semnificativa a riscurilor si sa accesam oportunitati de randament convenabile. De asemenea, valorificam expertiza in domeniu acumulata de colegii nostrii de la Raiffeisen Capital Management Viena, liderul pietei investitiilor administrate din Austria. Alocarea partiala a investitiilor pe pietele emergente ne permite sa expunem mai putin investitorii nostri la evenimente specifice pietei romanesti si sa corelam performanta fondurilor noastre nu numai cu cea a emitentilor locali, dar si cu cea a unor companii precum Samsung Electronics, Hyundai Motor, China Mobile, PetroChina, OTP Bank, CEZ, Lukoil, Gazprom, etc" a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.
Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in 2006 primele doua fonduri de investitii. Raiffeisen Asset Management beneficiaza de expertiza unor specialisti de marca in domeniu.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice