Proiectul rectificarii de buget va fi aprobat luni in Guvern
Data publicarii: 18-11-2010 | ActualitateIoana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului, a afirmat miercuri ca proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni, intr-o sedinta de Guvern care va incepe la ora 10.00, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social.
"Luni, va fi aprobat proiectul rectificarii de buget in sedinta Guvernului. Vineri, proiectul va fi trimis Consiliului Economic si Social", a precizat Muntean.
Pe 12 octombrie, secretarul de stat din cadrul MFP, Gheorghe Gherghina, la discutiile Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, a declarat ca o noua rectificare bugetara va fi facuta de catre guvern la sfarsitul lui octombrie. "Am facut ultimele estimari sa vedem ce se intampla. Dupa estimarile noastre, nu stim cum se va inchide octombrie, pe 26-27 vom sti. Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an", a declarat Gherghina. El a declarat ca, in privinta cheltuielilor, este nevoie de o noua rectificare bugetara pentru redistribuirea acestora.
"In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acesti luni si probabil ca vom discuta si vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara. Potrivit legii, mai avem dreptul la o a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii (deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci, n.r.) pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli si intre ministere. Din analizele executiei rezulta ca unele cheltuieli la unele institutii ar putea sa nu se faca si atunci am putea sa realocam la altele, sa se faca si cheltuielile si sa atingem deficitul la nivel de 6,8%", a spus Gherghina.
In ceea ce priveste arieratele, Gherghina a declarat ca la Sanatate ar trebui sa se inchida fara cresteri de arierate, dar ca sunt probleme cu obligatiile catre o serie de firme germane, obligatii ale CFR si ale altor companii de stat. El a mai spus ca este nevoie de intarirea reglementarilor pentru a determina autoritatile sa nu mai faca arierate.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business