Necula: Leasing-ul roman se francizeaza
Data publicarii: 07-09-2006
De asemenea, presedintele companiei a declarat ca in ciuda faptului ca piata este dominata de leasing-ul auto, tendintele sunt de crestere ale leasing imobiliar si pentru achizitionarea echipamentelor.
Potrivit statisticilor afisate miercuri de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), forma de leasing predominanta in primul semestru al anului 2006 a fost cea a leasing-ului de autovehicule. In proportie de 89,86% (556,08 milioane euro), ponderea este detinuta de leasingul de autovehicule, din care 77,92% (439,25 milioane euro) reprezinta autoturismele, autoutilitarele - 12.69% (70,56 milioane euro), restul fiind atribuit altor autovehicule (comerciale grele, motociclete, ATV, etc).
"Este de remarcat cresterea ponderii echipamentelor industriale, de la 5,5% in primul semestru al anului 2006, la 9,16% (56,67 milioane euro) in primul semestrul al anului 2006", se comenteaza in comunicat ASLR.
Leasingul imobiliar a inregistrat o valoarea a contractelor finantate de de 6,07 milioane euro, ceea ce reprezinta 0,98% din totalul valorii bunurilor finantate de membrii ASLR.
Potrivit datelor afisate marti de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare neBancare (ALB), tot leasing-ul de autovehicule a dominat piata.
"Diversitatea finantarilor acordate sectoarelor economiei nationale reiese din faptul ca 29% (233,2 milioane euro) din totalul finantarilor au vizat echipamentele cu scop industrial, 6% (50,3 milioane euro) sectorul imobiliar si 65% (527 milioane euro) sectorul transporturilor, se spune in comunicatul ALB, trimis pe 5 august.
In ceea ce priveste sectorul transporturilor, autoturismele detin o cota de piata de 56%, vehiculele comerciale grele 30%, vehiculele comerciale usoare 12% , iar alte tipuri de vehicule, un procent de 2% din total.
Echipamentele industriale reprezinta o cota de 41% in domeniul constructiilor, fiind urmate de echipamentele destinate procesarii metalului, cu un total de 11%, alte echipamente destinate industriei alimentare (8%), IT (11%), industriei petrolului (4%), agriculturii (2%) si altor domenii (23%): birotica, mobila, echipament medical, imprimare si procesare, echipament chimic, agricultura.
Finantarea sectorului imobiliar este dominata de sectorul cladirilor industriale si comerciale, cu un total de 45% , in timp ce restul de 53% reprezinta sectorul rezidential si al blocurilor de apartamente, iar 3%, domeniul spatiilor de birouri, clasele A, B si C.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii