Mai multe institutii de stat si-au intrerupt munca

Data publicarii: 03-11-2010 | Actualitate
Bugetarii, dar si angajatii din mediul privat sunt chemati sa intrerupa astazi lucrul intre orele 12 si 16. Confederatiile sindicale au facut apel la bugetari sa-si intrerupa astazi activitatea, vreme de patru ore. Prin urmare, mai multe institutii au anuntat ca isi inchid portile.

Bugetarii ar putea intrerupe lucrul intre orele 12.00 si 16.00

La Biblioteca Centrala din Capitala angajatii sunt in greva japoneza. Si la Constanta, aproximativ 250 de angajati ai Consiliului Judetean  au oprit lucrul.

Liderii sindicali au facut apel la solidaritate, insa decizia ramane la latitudinea fiecarui angajat in parte. Sindicalistii sustin ca au epuizat toate formele de lupta sindicala in strada, de la pichetari pana la miting al tuturor confederatiilor si ca incetarea lucrului este ultima varianta de-a sensibiliza autoritatile.

"Membrii de sindicat ne-au cerut trecerea la actiuni radicale de lupta sindicala. Romania are o legislatie care nu permite o greva generala, deci in aceasta situatie doar prin incetarea voluntara a lucrului este solutia prin care romanii isi mai pot exprima nemultumirea fata de Guvernul care i-a adus in aceasta saracie", a declarat Ion Pisc,vicepresedinte BNS. 

 

sursa: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: