BNR: Reluarea cresterii depinde de reforme si absortia banilor UE

Data publicarii: 03-11-2010 | Economie
Banca Nationala a lasat neschimbate ieri dobanda-cheie la leu la 6,25% pe an si rezervele minime pe care bancile trebuie sa le constituie, asa cum anticipau la unison analistii, anuntand ca se concentreaza exclusiv pe contracararea presiunilor inflationiste si ca lasa obiectivul stimularii economiei exclusiv in sarcina Guvernului.

"Consiliul de Administratie al BNR reitereaza faptul ca reintrarea inflatiei pe o traiectorie descendenta si reluarea pe baze sustenabile a cresterii economice depind in mod decisiv de implementarea ferma si consecventa in cadrul mixului de politici macroeconomice a masurilor de consolidare fiscala, a reformelor structurale si de cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene", afirma BNR, condusa de guvernatorul Mugur Isarescu.
Click Here


Decizia nu a miscat nici ratele de dobanda si nici cotatiile pe piata valutara interbancara, euro urcand ieri usor, spre 4,29 lei.
"Perspectivele sumbre ale recuperarii economiei si limitarea efectelor majorarii TVA asupra preturilor ne fac sa credem ca BNR va relua probabil ciclul de relaxare a politicii monetare in trimestrul al doilea din 2011 sau chiar mai devreme", comenteaza Ilker Domac, analist in cadrul Citibank Turcia 

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: