E.ON Gaz Romania va fuziona cu E.ON Moldova Furnizare

Data publicarii: 03-11-2010 | Afaceri
Adunarile Generale ale Actionarilor din companiile E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare au aprobat marti proiectul de fuziune a activitatilor de furnizare din domeniile energiei electrice si gazelor naturale, potrivit unui comunicat de presa.

"Fuziunea celor doua companii se va realiza prin absortia companiei E.ON Moldova Furnizare de catre compania E.ON Gaz Romania. In urma procesului de fuziune, in schimbul actiunilor detinute la societatea absorbita (E.ON Moldova Furnizare), actionarii acesteia ( E.ON Romania, Fondul Proprietatea si Electrica S.A.) vor dobandi actiuni la societatea absorbanta, respectiv E.ON Gaz Romania, iar capitalul acesteia va fi majorat prin emiterea de noi actiuni", se arata in comunicat.

Atat reprezentantii E.ON din AGA celor doua companii in cauza, cat si statul roman, prin reprezentantii Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (prin OPSPI), si cei ai companiei Electrica SA, au aprobat  fuziunea, singurul actionar care nu a fost de acord cu proiectul fiind reprezentantii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

Structura actionariatului noii societatii rezultata in urma fuziunii este urmatoarea: E.ON Romania SRL: 51%, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: 31,82%, Electrica SA: 3,78% si Fondul Proprietatea SA: 13,40%. Aceasta structura este prevazuta in proiectul de fuziune aprobat si care a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 3619, Partea a IV, din 20 august 2010.

In perioada urmatoare se vor derula procedurile legale de inregistrarea noii societati, urmand ca fuziunea sa devina efectiva incepand cu data de 31 decembrie 2010. Numele noii societati va fi E.ON Energie Romania.

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza din 2005, in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: