Sibiu: Sediu nou la Finante, de 9,5 milioane de euro
Data publicarii: 24-08-2010 | Finante-BanciNoul sediul al Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu a fost inaugurat, luni, investitia fiind de 9,5 milioane de euro.
Costul final al investitiei, cu toate dotarile necesare, a fost de 800 de euro pe metrul patrat, insa oficialii de la Fisc nu au precizat exact cu ce sume s-au facut achizitiile si nici cine sunt furnizorii constructorului.
"Suntem atat de modesti, incat nu ne permitem sa facem fast, taieri de panglici, sa invitam politicieni, sa pierdem vremea, sa invitam oficialitati", a afirmat directorul Finantelor sibiene, Grigore Popescu.
Cu un sediu nou, modern, placat cu marmura, cei 380 de angajati ai Finantelor si ai Garzii Financiare au fost dotati cu calculatoare performante si birouri noi, LCD-uri pe holuri, unde apar numele lor, insa nu au putut fi 'dotati' si cu zambete.
Seful de la Finantele din Sibiu se lauda cu unul din cele mai moderne sedii din tara si cu un sediu vechi pe care vrea sa il transforme intr-un an de zile in hotel de doua stele, cu restaurant. El sustine insa ca degeaba are ghisee, pentru ca sibienii se lovesc de finantisti reci.
"Este un castig: existenta ghiseelor. Incerc sa ii invat pe colegii mei de la ghiseu sa zambeasca. Daca as putea, ar fi deosebit, dar e bine", a spus, luni, in conferinta de presa, directorul Grigore Popescu.
El a prezentat noul sediu ca pe o realizare a ultimilor 17 ani, pentru ca aceasta constructie a fost gandita inca din 1992. Cladirea este amplasata la o distanta de 150 de metri de vechiul sediu al Finantelor.
Noul sediu are 2.207 metri patrati, inaltandu-se pe opt etaje, ultimul fiind o terasa care nu este la dispozitia publicului. Cladirea are peste 3.000 de metri patrati de birouri, aproape 5.000 de metri patrati cu sala de sedinte, arhiva, tezaur si parcare auto. Parcarea este insa prea mica, asa ca doi investitori au amenajat, deja, in apropiere, doua parcari private. Finantistii si comisarii Garzii Financiare Sibiu au la dispozitie trei terase, care se intind pe 1.200 de metri patrati.
Printre avantajele noii cladiri se numara faptul ca se afla intr-o zona centrala a municipiului Sibiu. Subsolul cladirii este prevazut cu un fast-food, dar si cu un magazin de valorificare a bunurilor confiscate. Etajul 7 al cladirii este prevazut cu doua sali de curs si spatii apartinand Centrului zonal Sibiu al Scolii de Finante Publice si Vama.
Cladirea are un singur lift, insuficient pentru contribuabili, tinand cont ca aici vin 60 la suta din totalul contribuabililor din judet. O alta problema a investitiei record de 9,5 milioane de euro este lipsa senzorilor de fum, care exista doar intr-o mica parte a cladirii. Noul sediu al Finantelor sibiene are probleme si cu arhiva, situata intr-un subsol cu umiditate crescuta, unde infiltratiile de apa sunt ceva obisnuit.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice