Merkel a fost pusa la zid de marile companii
Data publicarii: 23-08-2010 | InternationalSefii a peste 40 de corporatii au semnat o petitie prin care atentioneaza asupra viitorului economic incert al Germaniei. Deutsche Bank, BASF, Metro, Siemens si Bertelsmann sunt doar cateva dintre companiile nemultumite de actiunile Cancelariei de la Berlin.
Recent, principalii producatori de energie din Germania au amenintat ca vor inchide din centrale, in cazul in care Cancelaria va aproba noul plan de impozitare a energiei nucleare. Acum, reprezentantii celor mai mari companii care au operatiuni in statul german au trimis o scrisoare deschisa Angelei Merkel.
Cancelarul Germaniei, prin care sustin ca noua taxa ar putea afecta viitorul economic al tarii, informeaza "The Wall Street Journal". Astfel, ei au anuntat ca impozitarea energiei nucleare, in lipsa unei alternative sustenabile, va fi duce la diminuarea investitiilor din partea corporatiilor.
"Sunt foarte multe in joc: siguranta zilei de maine si viitorul Germaniei ca un centru al afacerilor. Asta ne priveste pe toti", se arata in documentul publicat de mai multe publicatii germane.
Front comun
Preturile pentru energie ale Germaniei, peste media celor practicate in Uniunea Europeana, reprezinta o problema delicata pentru corporatii, ale caror fabrici si birouri consuma aproximativ 50% din productia totala de electricitate.
Doar BASF, cel mai mare producator de farmaceutice din lume, este responsabil pentru mai mult de 1% din consumul total de energie din Germania. Un purtator de cuvant al Bertelsmann, trust de presa cu operatiuni in 63 de tari si cu peste 100.000 de angajati, a afirmat ca directorul executiv Hartmut Ostrowski a semnat scrisoarea comuna pentru ca "sursele de energie regenerabila sunt cheile viitorului".
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des