Schimbul imobiliar este o tendinta care a luat amploare in acest an
Data publicarii: 12-08-2010 | ImobiliareMagazinulDeCase.ro a realizat un studiu bazat pe noua tendinta din piata imobiliara din Romania, schimburile imobiliare, pentru care opteaza cei care vor sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare sau care doresc sa se mute in alte zone, potrivit unui comunicat al site-ului de imobiliare.
"MagazinulDeCase.ro a reusit sa detina pana in acest moment un numar considerabil de oferte de schimburi, precum si sa intre in contact cu proprietarii pentru a afla ce-i indeamna sa recurga la aceasta varianta. Proprietarii care au solicitat inscrierea in sectiunea de schimburi imobiliare de pe site au motive dintre cele mai diverse pentru a explica aceasta alegere", spun reprezentantii site-ului de tranzactii imobiliare directe.
Acestia dau ca exemplu concret un proprietar care detine o casa cu patru camere in Sibiu si ar dori sa o vanda sau sa o dea la schimb, deoarece "la schimb s-ar incheia tranzactia".
De cealalta parte, exista si proprietari care stiu exact ce-si doresc in urma schimbului realizat. De exemplu, o doamna din Bucuresti detine o casa cu 6 camere in Piata Unirii si doreste sa o schimbe pentru un Penthouse si sa primeasca diferenta in bani. Aceasta considera ca este "metoda cea mai buna de a ramane si cu ceva bani in buzunar dupa finalizarea tranzactiei".
Alti proprietari au apelat la schimb ca la o ultima solutie, avand in vedere ca nu au reusit sa vanda. Astfel, un proprietar din Ploiesti a apelat la varianta de schimb deoarece locuieste intr-o garsoniera si are nevoie de un spatiu mai mare pentru cei doi copii. Cu toate acestea proprietarul sustine ca ar prefera vanzarea in locul unui schimb "deoarece asa as putea sa-mi aleg apartamentul in zona in care locuiesc acum".
"Schimbul este definit in Codul civil ca fiind un contract prin care partile isi dau respectiv un lucru pentru altul. Prin aceasta modalitate de transfer de proprietate se intelege un dublu transfer de drepturi, facandu-se unul contra celuilalt, si nu contra unei sume de bani sau pret. In afara de aceasta deosebire, schimbul nu difera de contractul obisnuit de vanzare-cumparare, regulile acestuia din urma fiind aplicabile si contractului de schimb", au declarat reprezentantii cabinetului de avocatura Hristescu, Ciocanea si Asociatii.
Reprezentantii MagazinulDeCase.ro spun ca schimbul imobiliar a devenit in prezent o solutie pentru proprietarii care doresc sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare, preferand sa dea o diferenta mai mica in bani in locul unui credit la banca. "Totodata, procedeul schimburilor este cautat in mare masura si de aceia care doresc sa se mute in alta zona, insa nu doresc sa schimbe tipul de locuinta pe care il detin", mai afirma acestia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani