Cum se creste o afacere in criza
Data publicarii: 11-08-2010 | AfaceriUn dispozitiv brevetat pentru arderea biomasei sta la baza unei afaceri cu centrale termice dezvoltate de doi frati. Cu un randament superior, centralele produse de fratii Hornet au ajuns la mare cautare chiar si in Germania.
Ideea de a construi o centrala termica eficienta de uz casnic, care sa coste putin, sa aiba un randament foarte mare si sa utilizeze un combustibil banal le-a venit fratilor Iuliean si Aurel Hornet in anul 1994. Retras la casa de la tara, de langa Braila, fostul inginer metalurg de la Institutul de Cercetari Metalurgice (ICM) Aurel Hornet a cautat o solutie pentru a-si incalzi locuinta. Dupa o perioada in care a experimentat posibilitati de incalzire a casei fie electric, fie cu brichete de rumegus, Aurel Hornet impreuna cu fratele sau Iuliean (fost cadru militar si fost angajat la ICM) s-au gandit cum ar trebui sa fie o centrala termica care sa doteze o locuinta: sa nu scoata fum, sa aiba randament foarte mare, sa fie automatizata. Apoi, si-au fixat ca obiectiv sa construiasca o instalatie termica care sa fie atat de eficienta, incat lumea sa stea la coada pentru a o cumpara.
Gigacalorie ieftina din deseuri
"Am avut niste tinte clare si am pornit sa gasim o solutie deosebita de producere a energiei termice intr-o perioada in care nu existau multe alternative. Dupa sute de incercari, verificari, investitii, am obtinut in 2008 un brevet de inventie si am omologat un arzator gravitational. Energia termica se obtine din arderea biomasei granulare sub forma de peleti (deseu lemnos deshidratat si comprimat). Cercetarea si dezvoltarea proiectului pentru centrala au necesitat o investitie de un milion de euro, dar rezultatele nu s-au lasat asteptate", ne-a declarat Iuliean Hornet.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani