UE si FMI cer Greciei reforme structurale mai ample
Data publicarii: 03-08-2010 | InternationalOficiali din Uniunea Europeana, Fondul Monetar International (FMI) si Banca Centrala Europeana vor cere Greciei reforme structurale mai ample, precum privatizari si restructurarea companiilor care au pierderi, relateaza DPA.
Echipa de oficiali a fost la Atena saptamana trecuta, pentru a revizui finantele tarii si reformele implementate, inainte de acordarea celei de a doua transe de imprumut, in valoare de noua miliarde de dolari, ce ar urma sa fie virata la mijlocul lunii septembrie.
Grecia incearca sa isi refaca finantele publice si sa atinga obiectivele fiscale convenite cu FMI si cu partenerii din Zona euro, in schimbul unui imprumut de urgenta in valoare de 110 miliarde de euro.
Mai multi factori, precum datoria scapata de sub control, statisticile guvernamentale oficiale false si protestele de strada au dus la o scadere a increderii Greciei la inceputul anului.
Echipa urmeaza sa prezinte un raport Ministerului de Finante in care vor fi subliniate progresele facute in reducerea deficitului masiv, dar vor cere eforturi mai mari in lupta impotriva evaziunii fiscale si pentru reducerea cheltuielilor inutile cauzate de administrarea defectuoasa a fondurilor de securitate sociale si spitalelor publice.
Potrivit asteptarilor, oficialii UE si FMI vor exercita presiuni asupra guvernului pentru restructurarea Serviciului de cai ferate elene, care are pierderi, si pentru privatizarea Corporatiei publice de energie.
Guvernul grec s-a confruntat cu mai multe greve si proteste in ultimele luni, din cauza masurilor de austeritate, care includ reduceri salariale, cresteri ale taxelor si reforma sistemului de pensii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii