UE si FMI cer Greciei reforme structurale mai ample
Data publicarii: 03-08-2010 | InternationalOficiali din Uniunea Europeana, Fondul Monetar International (FMI) si Banca Centrala Europeana vor cere Greciei reforme structurale mai ample, precum privatizari si restructurarea companiilor care au pierderi, relateaza DPA.
Echipa de oficiali a fost la Atena saptamana trecuta, pentru a revizui finantele tarii si reformele implementate, inainte de acordarea celei de a doua transe de imprumut, in valoare de noua miliarde de dolari, ce ar urma sa fie virata la mijlocul lunii septembrie.
Grecia incearca sa isi refaca finantele publice si sa atinga obiectivele fiscale convenite cu FMI si cu partenerii din Zona euro, in schimbul unui imprumut de urgenta in valoare de 110 miliarde de euro.
Mai multi factori, precum datoria scapata de sub control, statisticile guvernamentale oficiale false si protestele de strada au dus la o scadere a increderii Greciei la inceputul anului.
Echipa urmeaza sa prezinte un raport Ministerului de Finante in care vor fi subliniate progresele facute in reducerea deficitului masiv, dar vor cere eforturi mai mari in lupta impotriva evaziunii fiscale si pentru reducerea cheltuielilor inutile cauzate de administrarea defectuoasa a fondurilor de securitate sociale si spitalelor publice.
Potrivit asteptarilor, oficialii UE si FMI vor exercita presiuni asupra guvernului pentru restructurarea Serviciului de cai ferate elene, care are pierderi, si pentru privatizarea Corporatiei publice de energie.
Guvernul grec s-a confruntat cu mai multe greve si proteste in ultimele luni, din cauza masurilor de austeritate, care includ reduceri salariale, cresteri ale taxelor si reforma sistemului de pensii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani