Cum sa reactionam in fata unui esec profesional
Data publicarii: 02-08-2010 | HR/CariereInsuccesul in cariera nu trebuie privit ca un dezastru, asta doar daca nu este un fapt des intalnit. Totusi, pentru a putea folosi nereusitele in favoarea noastra trebuie sa izbutim sa privim obiectiv cauzele, sa acceptam situatia si sa apelam la cunostinte pentru a le cere sprijinul.
Esecurile profesionale reprezinta o buna oportunitate pentru a ne autoevalua cu privire la activitatea pe care o intreprindem in cadrul companiei.
"Esecul trebuie interpretat ca o ocazie de a invata mai mult despre noi si despre mediul nostru profesional, pentru a fi mai buni in continuare", considera Raluca Mohanu, consultant in resurse umane la Steps for Change. Mai mult, Mohanu completeaza ca esecul este ocazia de a ne opri din "goana" de zi cu zi si de a reflecta la sensul profesiei noastre.
Pentru esecul profesional nu exista o definitie standard pe care un dictionar o poate oferi pentru a ne o insusi. De aceea, Cristina Nicule, psiholog si consultant la Danis Consulting, spune ca fiecare dintre noi are propriul raspuns la ce inseamna un insucces in cariera, "plaja" fiind destul de larga. "Pentru o persoana, faptul ca a luat calificativ «mediu» la evaluarea profesionala anuala inseamna nereusita, in timp ce pentru altcineva constientizarea faptului ca actualul domeniu de munca este departe de visele din tinerete poate insemna un esec profesional, cat si faptul ca a fost disponibilizat", exemplifica Nicule posibile tipuri de insuccese profesionale.
In plus, Daniela Militaru, consultant in resurse umane la Dynamic HR, adauga ca esecul poate "imbraca" diferite forme, de la pierderea unui contract cu un client important sau incapacitatea de a realiza o sarcina asumata initial pana la neadaptarea intr-un colectiv sau respingerea in urma unui interviu pentru un job dorit.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani