CEBS cere unor banci germane detalii cu privire la detinerile suverane
Data publicarii: 27-07-2010 | InternationalComitetul European pentru Supravegherea Sectorului Bancar (CEBS), institutia care a organizat testele de stres asupra celor 91 de banci europene, a cerut detalii unor banci germane, printre care si Deutsche Bank, cu privire detinerile de titluri suverane ale acestora, informeaza Financial Times.
Respectivele banci nu au transmis detaliile legate de expunerea lor la datoriile suverane ale statelor aflate in dificultate, conform declaratiilor secretarului general al institutiei de reglementare, Arnoud Vossen.
Cele sase banci germane ar fi trebuit sa publice expunerea acestora la datoriile suverane odata cu rezultatele testelor de stres, vineri, 23 iulie, conform declaratiilor facute de Vossen. Deutsche Bank, Postbank, Hypo Real Estate- singura banca germana care a picat testele de stres, DZ Bank, WGZ Bank si Landesbank Berlin nu au publicat respectivele informatii despre activele detinute sub forma de obligatiuni si titluri de stat si despre repartizarea acestora.
Toate celelalte banci europene, mai putin ATEbank din Grecia, care a picat si ea testul, s-au conformat in publicarea datelor.
"Am cazut de acord impreuna cu toate organismele de supraveghere si cu bancile implicate asupra publicarii individuale a expunerii la riscurile suverane", a declarat Vossen.
Secretarul general CEBS a precizat ca a cerut autoritatilor financiare din Germania, BaFin si Bundesbank, detalii suplimentare cu privire la refuzul institutiilor respective.
Oficialii germani din cadrul BaFin si Bundesbank au declarat, insa, ca legea locala nu obliga institutiile sa publice astfel de detalii.
"Noi am cazut de acord ca aceste date sa fie facute publice. Aceasta este una dintre problemele aflate pe ordinea de zi. Trebuie sa discutam aceasta problema", a declarat Vossen, in raspuns la reactia autoritatilor germane.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman