Statele din Estul Europei, tot mai atractive pe plan turistic
Data publicarii: 07-07-2010 | TurismStatele din Estul Europei, printre care si Romania, devin tot mai atractive pe plan turistic din cauza devalorizarii monedelor lor, Statele Unite nu sunt atat de rentabile pentru turistul european si este mult mai scump sa calatoresti in America Latina si in Marea Britanie, noteaza marti ABC, care reia prescurtat un articol de pe site-ul finanzas.com.
Sa mergi vara la New York si sa cumperi tot felul de articole de vestimentatie si aparate electronice nu mai este atat de rentabil. Scaderea euro a devenit evidenta fata de dolar si alte monede. Inainte de imbarcarea spre o anumita destinatie, este bine sa se faca unele calcule.
Un grup de tari isi pastreaza totusi atractia turistica, in functie de monedele lor. Este vorba de cea mai mare parte a destinatiilor din Estul Europei, unde este mai ieftin sa calatoresti, sau cel putin la fel ca acum un an.
'Monedele lor sufera de anul trecut, pentru ca efectul de contagiere al proastei situatii din zona euro este total', afirma Marian Fernandez, responsabil cu strategia al Inversis Banco.
Continua sa fie rentabile calatoriile in Romania, Bulgaria, Ungaria sau in fostele republici sovietice Estonia, Letonia si Lituania. Este vorba de destinatii in plin avant, a caror principala atractie, pretul, este intarita prin cursul de schimb, adauga sursa citata.
In plus, tendinta monedelor continentale poate persista in urmatoarele luni', potrivit lui Marian Fernandez, de la Inversis.
'Refacerea va fi lenta', subliniaza acesta. De aceea, cine intentioneaza sa calatoreasca la vara nu trebuie sa se teama de un curs valutar nefavorabil.
Coastele Croatiei sunt una dintre destinatiile care atrag cel mai mult atentia turistilor spanioli. In vara aceasta, preturilor atractive la cazare si servicii li se adauga devalorizarea monedei, kuna, care si-a pierdut 1,5 la suta din valoare in raport cu euro in ultimul an. Caderea acestei monede nu este spectaculoasa, dar este suficienta pentru ca euro sa nu piarda teren si sa fie un curs valutar mai rezonabil.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului