Tarom devine membru al Sky Team
Data publicarii: 25-06-2010 | TurismTarom devine membru cu drepturi depline al aliantei SkyTeam, fiind al 13-lea membru al organizatiei. Tarom va incheia contracte de tip codeshare cu toti membrii SkyTeam pana la finalul anului in curs, in vederea aderarii la alianta SkyTeam.
Conform directorului general Tarom, Ruxandra Brutaru, compania aviatica a incheiat deja contracte de tip codeshare (participarea la sistemul de ticketing pentru rezervari) cu majoritatea membrilor SkyTeam.
'Avem contracte de tip codeshare cu majoritatea membrilor si continuam sa incheiem contracte cu toti membrii SkyTeam. Pana la sfarsitul anului vom finaliza aceste contracte', a precizat ea.
Tarom va deveni al 13-lea membru oficial SkyTeam pe 26 iunie, la cinci ani dupa primul acord prin care compania urma sa devina membru in fostul program de asociere al aliantei SkyTeam.
Ruxandra Brutaru a explicat ca aceasta intarziere a fost cauzata de schimbarea conducerii companiei.
'Trebuia sa ne asociem cu Air Europa si Kenya Airways (in 2007). A fost o schimbare in management. Din pacate, compania a operat o schimbare la nivel administrativ, iar noul consiliu de administratie a avut nevoie de mai mult timp pentru a alege alianta corecta', a declarat aceasta.
La intalnirea consiliului SkyTeam de la New York care a avut loc saptamana aceasta, s-a decis ca Air Europa si Kenya Airways sa devina membri cu drepturi depline ai aliantei, iar Tarom sa intre in alianta ca membru cu drepturi depline, in loc de membru asociat.
La inceputul acestei luni, Tarom a adoptat programul de fidelizare Flying Blue, apartinand companiilor Air France si KLM, a mai anuntat Ruxandra Luciana Brutaru.
Desi are in vedere semnarea contractelor de tip codeshare cu toti membrii SkyTeam, Tarom doreste sa semneze astfel de contracte si cu alti parteneri, din afara aliantei. Anul trecut, Tarom a incheiat un contract de tip codeshare cu compania elvetiana Flybaboo, iar la inceputul anului cu compania letona Air Baltic.
SkyTeam are 10 membri (Aeroflot, AeroMexico, Air France-Klm, Alitalia, China Southern, Continental Airlines, Czech Airlines, Delta, Corean Airlines, NWA) si efectueaza 16.409 zboruri pe zi, spre 841 destinatii, din 162 de tari. Numarul total de pasageri transportati anual de companiile membre se ridica la circa 343,6 milioane pasageri.
In prezent, la nivel mondial exista trei aliante aeriene - SkyTeam, Star Alliance si Oneworld.
Prima si cea mai mare dintre aliantele aeriene este Star Alliance, care are ca membri Air Canada, Air New Zeeland, All Nippon Airways, Asiana Airlines, LOT (Polonia), Austrian Airlines, British Midland, Lufthansa, Scandinavian Airlines System (SAS), TAP Portugalia, Spanair, Thai Airways, United Airlines, US Airways.
Din Oneworld fac parte Aer Lingus, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia Airlines, LAN si Qantas.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări