Fitch avertizeaza ca deprecierea calitatii activelor bancilor chineze devine tot mai certa
Data publicarii: 24-06-2010 | InternationalAgentia de evaluare financiara Fitch Ratings a avertizat miercuri ca accelerarea creditarii din sistemul bancar chinez, de la sfarsitul lui 2008 pana in prezent, a sporit considerabil expunerea acestuia pe credite riscante si a pus presiune pe capitalizare si finantare.
Majoritatea creditelor noi din China au fost acordate pentru finantarea proiectelor autoritatilor locale si pentru proiecte imobiliare, ambele domenii prezentand un risc in ceea ce priveste randamentul imprumuturilor pe termen mediu, sustine Charlene Chu, director senior al departamentului de rating al Institutiilor Financiare, Fitch Ratings.
"De aceea, deteriorarea viitoare a calitatii activelor este aproape o certitudine", a declarat Chu, in cadrul conferintei anuale de la Hong Kong de miercuri.
Fitch considera, insa, ca bancile din Hong Kong au un profil al creditelor sanatos, cu riscuri limitate legate de piata imobiliara, in pofida numarului mare de credite contractate pentru proiecte in acest domeniu.
Motivele pentru care riscurile creditarii sunt mai mici in cazul Hong Kong-ului sunt raportul mic al creditelor fata de valoarea de achizitie pentru ipotecile rezidentiale si capacitatea bancilor Hong Kong-ului de a trece peste probleme, conform statisticilor ciclurilor financiare precedente, a mentionat Sonny Hsu, director in cadrul echipei Fitch, Hong Kong.
Agentia se asteapta ca orice incetinire a cresterii economice din China sa se rasfranga, insa, si asupra Hong Kong-ului si bancilor sale, pe masura ce gradul de interconectare dintre cele doua economii creste.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman