Miliarde de dolari, obtinute anual din crima organizata
Data publicarii: 18-06-2010 | InternationalCu circa 72 de miliarde de dolari, traficul cu cocaina este comertul ilegal care produce cea mai mare suma de bani in lume, in timp ce delictul cel mai 'umil' ar fi pirateria, cu numai 100 de milioane de dolari anual.
Cifrele au fost publicate in raportul 'Globalizarea Delictului: o evaluare a amenintarii reprezentate de crima organizata transfrontaliera', realizat de Biroul Natiunilor Unite impotriva drogurilor si a crimei organizate si publicat joi.
Conform estimarilor ONU, la 38 de miliarde de dolari se situeaza valoarea anuala a cocainei care ajunge in America de Nord din regiunea andina, in timp ce acelasi drog care intra in Europa genereaza 34 de miliarde de dolari.
Pe langa implicatiile economice pe care le presupun aceste afaceri ilegale pentru economiile tarilor, este vorba si de efectele negative aparute in randul populatiei dependente, de bandele de delincventi care au legatura de traficul de droguri, de gherila armata din regiunea andina, de lipsa stabilitatii si de coruptie, probleme de sanatate - inclusiv raspandirea SIDA.
Dupa droguri, urmatorul comert ilegal este traficul de persoane, care genereaza venituri anuale de 6,6 miliarde de dolari pentru cei care introduc imigranti din America Latina spre America de Nord.
In cazul Europei, se calculeaza ca numai traficul de persoane in scopul exploatarii sexuale, cu circa 70.000 de victime anual, genereaza 3 miliarde de dolari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman