Omul-robot, planul secret al Google
Data publicarii: 16-06-2010 | IT&CSergey Brin, co-fondatorul Google, a devenit jumatate masina, jumatate om. Aproape 40 de oameni au vazut cu ochii lor acest fapt. Sfarsitul lumii este inevitabil, dar nu ca-n filme. Minti ilustre pregatesc renasterea omenirii intr-o cu totul alta forma: simbioza cu roboti si tehnologii integrate.
Transformarea lui Brin in semi-robot a avut loc in primavara acestui an. Aproape 40 de oameni prezenti la un curs NASA de la Universitatea Singularity, sponsorizata de Google, au asistat live la "minune", scrie The New York Times.
In timp ce versiunea in carne si oase a lui Brin a stat la kilometri departare, langa un computer capabil sa dirijeze de la distanta un robot, un ecran cu roti atasate afisa imaginea stralucitoare a fetei lui Brin. BrinBotul, cum a fost denumit, s-a supus comenzilor stapanului sau uman si s-a plimbat printre grupurile de oameni, vorbindu-le despre Google si despre alte subiecte, printr-un sistem de videoconferinta.
BrinBotul nu a fost ceva spectaculos. Avea un design rudimentar, fara aspect sofisticat, reprezentand un amestec de tehnologii integrate. Totusi, a dat oamenilor o idee despre viitor, dar si despre momentul de peste cateva decenii sau mai putin, cand o inteligenta superioara va domina, iar viata va lua o forma pe care nu o putem intelege sau prezice in situatia noastra actuala, limitata. In acel moment, fiintele umane si masinile vor convietui atat de natural, incat boala, batranetea sau chiar moartea vor fi doar amintiri.
Unii dintre cei mai inteligenti si mai bogati oameni din Silicon Valey au impartasit aceasta presupunere. Acestia cred ca tehnologia poate rezolva bolile mondiale, dar va si permite oamenilor sa detina controlul asupra procesului evolutionist. Cea mai cunoscuta companie din Silicon Valley, Google, lucreaza zilnic la crearea unui creier gigantic care sa inglobeze atat de multa inteligenta incat sa o eclipseze pe cea umana.
Singularitatea tehnologica este un concept din futurologie care se refera la implicatiile pe care in general le are progresul tehnico-stiintific foarte accelerat pentru specia umana si ceea ce intelegem prin om.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman