Spania: Acord privind fuziunea a sapte banci de economii
Data publicarii: 15-06-2010 | InternationalConsiliile de administratie din sapte banci de economii spaniole, intre care se gaseste si a doua mare banca de economii a tarii, Caja Madrid, si-au dat acordul pentru o eventuala fuziune, potrivit unor comunicate ale acestor banci, difuzate luni.
Aceasta fuziune va lua forma unui Sistem institutional de protectie (SIP), un model de uniune care permite fiecarei banci sa ramana relativ autonoma, garantand o mai buna soliditate financiara.
SIP prevede crearea unei 'societati centrale' care va permite 'mutualizarea' rezultatelor celor sapte institutii, si asigurarea unei 'garantii intregi in ceea ce priveste solvabilitatea si lichiditatea' pentru ansamblul grupului, conform unui comunicat al bancii Caja Madrid.
In afara bancii Caja Madrid (a doua casa de economii spaniola, dupa La Caixa), bancile Bancaja, Caja Insular de Ahorros de Canarias, Caixa Laietana, Caja de Avila, Caja Segovia et Caja Rioja, vor participa la aceasta uniune.
Sistemul bancar spaniol este in plina consolidare, sub presiunea Guvernului si a Bancii Centrale a Spaniei, pe fondul ingrijorarii privind situatia financiara a numeroase banci de economii regionale, majoritatea foarte expuse la explozia bulei imobiliare.
Bancile de economii spaniole sunt similare bancilor comerciale, insa nu sunt cotate la bursa si sunt in general controlate de autoritatile publice locale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman