FMI saluta angajamentul Ungariei privind deficitul bugetar
Data publicarii: 10-06-2010 | InternationalNoul sef al misiunii FMI in Ungaria, Christopher Rosenberg, a declarat ca fondul saluta angajamentului guvernului Fidesz de a mentine obiectivul de deficit bugetar de 3,8% pentru anul acesta, prin noi masuri de corectie, daca va fi nevoie, relateaza Budapest Report.
"Salutam angajamentul autoritatilor fata de obiectivul fiscal de deficit de 3,8% din PIB pentru 2010, convenit in baza programului sustinut de FMI si UE, si intentia lor de a implementa masurile de corectie necesare pentru a se asigura ca aceasta tinta este atinsa si ca economia ungara continua pe o cale sustenabila", a declarat seful FMI in Ungaria.
Rosenberg a avut discutii "informale, dar utile" cu cabinetul ungar luni, marti si miercuri, si a precizat ca FMI intentioneaza sa discute masurile necesare la inceputul lunii iulie.
Si Comisia Europeana a salutat angajamentul Ungariei fata de obiectivele de deficit bugetar stabilite pentru anul 2010 si fata de planurile de a lua noi masuri daca va fi nevoie.
Ungaria a primit un imprumut in valoare de 25 de miliarde de dolari de la Uniunea Europeana si de la FMI in noiembrie 2008, pentru a evita prabusirea forintului, pe fondul crizei financiare.
Saptamana trecuta, oficiali unguri au provocat panica pe pietele financiare, sugerand ca tara ar putea urmari un scenariu similar Greciei. Ministii au retractat ulterior comentariile, subliniind ca deficitul de 3,8% din PIB ramane obiectivul pentru anul acesta.
Marti, premierul ungar Viktor Orban a prezentat in Parlament un plan de actiune pentru cresterea veniturilor la bugetul de stat. Este vorba despre un set de masuri, printre care plafonarea salariilor bugetarilor, introducerea unei cote unice de impozitare de 16% si taxarea suplimentara a bancilor.
Seful Executivului de la Budapesta a declarat in fata parlamentarilor ca Ungaria trebuie sa se concentreze pe un capitalism productiv in economie si ca trebuie schimbate bazele sistemului fiscal.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani