Piata meditatiilor: 320 de milioane de euro anual
Data publicarii: 08-06-2010 | AfaceriUn studiu arata ca o ora de meditatie ajunge la 18 lei, iar cele mai mari tarife sunt in Bucuresti si in Dobrogea. Matematica, limba engleza si limba romana sunt disciplinele la care elevii cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani fac cele mai multe meditatii.
O cercetare realizata de firma Daedalus Millward Brown si platita de Fundatia "Dinu Patriciu" arata ca 17% din totalul elevilor chestionati au facut meditatii anul acesta, un procent mai mic decat anul trecut, cand acesta a fost de 20%. Din punct de vedere al domiciliului, 7% din copiii care locuiesc in mediul rural au facut meditatii si 27% din cei care locuiesc in mediul urban.
Cifrele din studiu arata ca numarul elevilor care fac meditatii depaseste 600.000, dintre care 490.000 din mediul urban, iar 127.000 din mediul rural.
Liceenii fac mai multe meditatii
La engleza fac meditatii in special copiii din clasele I-IV, in timp ce la matematica si la limba romana merg la ore suplimentare elevii de la gimnaziu. Cercetarea mai arata ca, pe masura ce elevii inainteaza in invatamant si se apropie de Bacalaureat si de admiterea la facultate, ei incep sa faca meditatii si la chimie, fizica, biologie, istorie si limba franceza.
30 la suta din elevi fac meditatii cu profesorul pe care il au si la clasa, in timp ce 60 la suta fac meditatii cu un alt profesor. Dintre cei care au ales sa faca meditatii cu profesorul de la clasa, 68,1% si-au justificat alegerea prin faptul ca acesta este un bun profesionist, iar 8,6% spera ca, astfel, profesorul va fi mai indulgent.
In general, meditatia dureaza doua ore, dar in cazul elevilor mai mici durata meditatiei este de aproximativ o ora. Studiul mai arata ca o ora de meditatie ajunge, in medie, la 18 lei. Lunar, cei mai multi bani de meditatii sunt dati de parintii din Bucuresti - 265 de lei/luna.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman