Apelurile in roaming se ieftinesc din iulie

Data publicarii: 07-06-2010 | Actualitate

In urma unor directive ale Comisiei Europene, companiile de telefonie mobila din Romania isi vor micsora tarifele la apelurile din si in teritoriul Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Islandei.

Incepand cu data de 11 iunie, Vodafone Romania va reduce tarifele de roaming pentru apelurile efectuate si primite in spatiul Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat al companiei.

Decizia vine in urma directivelor Uniunii Europene, prin care se urmareste reducerea pana aproape de zero a diferentei dintre tarifele nationale si cele de roaming practicate de companiile de telefonie mobila, pana in anul 2015.

"Clientii Vodafone Romania vor beneficia de noile tarife pentru apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) - Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia", se anunta intr-un comunicat de presa al companiei. Astfel, abonatii sau utilizatorii de cartele Vodafone care calatoresc in tarile mai sus mentionate vor putea suna in Romania cu 0,39 euro pe minut, fata de 0,43 de euro pe minut, tariful din prezent. Cei care primesc telefoane de pe teritoriul Uniunii Europene, EEA si Elvetia vor fi taxati cu 0,15 euro pe minut, fata de 0,19 euro pe minut, tariful perceput in prezent.

Tarifele de mai sus se vor aplica si in cazul abonatilor si utilizatorilor de cartele Cosmote, incepand cu 1 iulie 2010.

Compania Orange a ales in schimb sa lanseze serviciul gratuit Data Traffic Control, prin care clientii isi pot stabili anumite praguri pentru consumul de date in roaming in tarile Uniunii Europene si prin intermediul caruia sunt informati atunci cand se apropie de pragul ales.

Incepand tot cu 1 iulie, Orange va activa automat serviciul Data Traffic Control pentru toti clientii sai. Acestia vor putea alege praguri de consum care variaza intre 12,5 MB (echivalentul a 50 de euro, conform tarifelor standard in UE) si 50 MB. In plus, atunci cand ating 70% si respectiv 100% din acest prag, vor primi cate un mesaj scris de notificare, ce poate fi insotit de suspendarea serviciului de date mobile, in functie de optiunea clientului. De asemenea, pentru a beneficia de tarife mai avantajoase in roaming in Uniunea Europeana, clientii Orange isi pot alege optiunile Travel Data.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: