Topul celor mai inovative 12 tari din lume
Data publicarii: 07-06-2010 | DiverseEuropa este prezenta in topul celor mai inovative 12 tari din lume cu cinci tari, dintre care Finlanda se afla pe al treilea loc.Problemele planetei nu au fost niciodata atat de complexe, de unde si dificultatea de a le rezolva. Inovatia, considerata a fi singura plansa de salvare este in zilele noastre o prioritate nationala in toate tarile dezvoltate.
Portalul american de informatii The Daily Beast a stabilit un clasament al tarilor, in materie de inovatie. Pentru realizarea acestuia s-a facut apel la grupul numit I-20, care reuneste "tarii inovatiei" din toata lumea. I-20, marit la responsabilii inovatiei din 25 de tari a lucrat in colaborare cu Institutul pentru Inovatie la Scara Larga. A fost analizata capacitatea a 200 de tari de a rezolva problemele lumii, dintre care 12 s-au detasat de restul plutonului.
Fara surprize, pe primul loc s-au clasat Statele Unite. Votantii au subliniat ca "din cultura americana a asumarii riscurilor rezulta o sursa inepuizabila de vantaje competitive".
Pe al doilea loc al clasamentului se afla Singapore. Guvernul orasului stat, care are "o stralucitoare capacitate de a se adapta, in ciuda resurselor limitate", a incurajat timp de decenii inovatia si a impins cei mai buni studenti sa studieze in strainatate .
Finlanda, tara celor o mie de lacuri, a reusit performanta de a transforma o economie agricola intr-una dintre cele mai efiace si avansate din domeniul tehnologie, ceea ce a clasat-o pe al treilea loc.
Tara aloca 3,7% din PIB pentru cercetare si dezvoltare, un buget depasit doar de Suedia. "Niciun alt ecosistem de inovatie nu este mai bine conceput pentru planeta", au spus cei care au facut clasamentul.
Ca si Statele Unite, Israelul are sute de programe prin care incurajeaza tinerii spre inovatie. "Natiunea start-up isi mentine in permanenta un nivel ridicat de inovatii pertinente", au spus votantii, care au clasat Israelul pe al patrulea loc.
A cincea in clasament este Coreea de Sud. Votantii subliniaza transformarea impresionanta a acestei economii in numai doua decenii. Ritmul dezvoltarii a fost unul incredibil, tinand cont si de numeroasele probleme, inclusiv cea a Coreei de Nord.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice