Basescu sperie PDL: Aveti 48 de ore: il sustineti pe Boc sau dau un nou guvern

Data publicarii: 07-06-2010 | Politica

CUM S-A STINS REVOLTA DIN PDL. Intr-o intalnire de doua ore si jumatate la Palatul Snagov, Traian Basescu a pus in paranteza toate nemultumirile parlamentarilor PDL care amenintau ca voteaza motiunea de cenzura a Opozitiei, le-a dat frisoane cu avertismentul ca nu-i va mai tine la putere si, in final, le-a potolit setea de sange scuturandu-i pe Radu Berceanu si Mihai Seitan, cu promisiunea ca va reveni dupa asumare sa faca ordine si in partid.

Rezultatul: alesii PDL au iesit de la intalnirea cu Basescu uniti in jurul lui Boc si fara chef sa-l mai dea jos.

"Berceanu, esti? Tu ai mintit, nu eu"

Planul prezidential al inabusirii revoltei din PDL a fost lansat cu o sperietura. "Vreti sa guvernati sau vreti sa treceti in Opozitie? Va dau 48 de ore sa va ganditi. In cazul in care nu vreti, sa-l sustineti pe primul-ministru, sa-l anuntati ca sa nu mai depuna legile de asumare si in 48 de ore voi da un nou guvern Romaniei!", a amenintat Basescu, vorbind din picioare PDL, au declarat pentru EVZ surse care au participat la intalnire.

Ca sa fie si mai convingator, presedintele a plusat: "Nu vreau sa-mi dati un raspuns acum, in schimb comunicati-i primului-ministru maine dimineata ce aveti de gand. Si inca ceva: daca nu sunteti capabili sa faceti reforma, ganditi-va ca in 2012 tot eu voi fi presedinte. Nu voi putea da tara pe mana unui partid terfelit". Concluzia: pana si Daniel Oajdea, vedeta pro-motiune a micilor ecrane din ultimele zile si-a luat angajamentul ca va sustine guvernul, dar isi va relua nemultumirile dupa asumare.

Presedintele a tinut sa regleze pana si modul cum va vota PDL, tentat sa se abtina. "Nu faceti trasnaia sa mergeti la parlament si sa nu votati", a mai spus el, cerand sa se arate "ca guvernul are sustinere". Nu inainte de a-l plesni personal pe unul dintre ministri. "Berceanu, esti? Tu ai mintit in campanie, nu eu! Explica-le oamenilor!", si-a reglat Basescu conturile cu ministrul transporturilor, car invoca recent "minciunile prin omisiune" din 2009.

Cat despre Opozitie, care si-a oferit public serviciile intrarii la guvernare, Basescu a retezat-o la fel de scurt: "Liberalii vorbesc ca sa se afle in treaba. Pe Antonescu il invit la guvernare daca recunoaste ca in 2007 si 2008 a luat masuri care de fapt au creat criza economica in Romania. Si nu va inchipuiti ca daca ar veni PSD ar face ceva pentru tara".

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: