MasterCard - primul card de debit cu display
Data publicarii: 07-06-2010 | Finante-BanciMasterCard Europe a lansat la sfarsitul saptamanii trecute primul card de plata cu display. Acesta functioneaza ca orice alt card, dar contine o mica fereastra si un buton sensibil la atingere. Posesorul de card poate vedea informatii, constand in cifre sau text, pe acea fereastra - de exemplu, o parola dinamica, soldul contului sau suma-limita de cheltuit.
Banca turca TEB, o filiala a BNP Paribas, va deveni primul emitent care ofera consumatorilor cardul cu display, cu un program de autentificare Maestro® pentru comertul online, care va fi lansat in iulie in Turcia. Tot in cursul acestui an Newcastle Building Society din Anglia se va alatura primului proiect-pilot in cadrul caruia pe display se poate afisa soldul.
Aceasta facilitate a obtinut un scor important in cercetarile in randul tuturor segmentelor de consumatori. Potrivit unui studiu, 57% dintre utilizatorii cardurilor de debit ar folosi mai des un card care are optiunea de afisare a soldului.
De asemenea, exista potential pentru reduceri de costuri: cercetarile din SUA arata ca 70% dintre apelurile la call center se fac de pe telefoane mobile si 50% dintre ele sunt intrebari de baza, cum ar fi cele despre soldul existent pe cont.
Viitorul card cu display ii permite posesorului sa aiba acces la informatiile stocate pe card, cum ar fi: soldul contului, o parola dinamica, situatia punctelor de fidelitate, lista tranzactiilor recente, limita de credit sau de cheltuieli actualizata si suma tranzactiei curente, iar in cazul cardurilor cu facilitatea de incarcare pentru transportul in comun, ofera informatii despre numarul de bilete ramase.
O alta caracteristica importanta a cardului cu display este functionalitatea autentificarii de la distanta pentru cardurile de debit.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice