MasterCard - primul card de debit cu display

Data publicarii: 07-06-2010 | Finante-Banci

MasterCard Europe a lansat la sfarsitul saptamanii trecute primul card de plata cu display. Acesta functioneaza ca orice alt card, dar contine o mica fereastra si un buton sensibil la atingere. Posesorul de card poate vedea informatii, constand in cifre sau text, pe acea fereastra - de exemplu, o parola dinamica, soldul contului sau suma-limita de cheltuit.

Banca turca TEB, o filiala a BNP Paribas, va deveni primul emitent care ofera consumatorilor cardul cu display, cu un program de autentificare Maestro® pentru comertul online, care va fi lansat in iulie in Turcia. Tot in cursul acestui an Newcastle Building Society din Anglia se va alatura primului proiect-pilot in cadrul caruia pe display se poate afisa soldul.

Aceasta facilitate a obtinut un scor important in cercetarile in randul tuturor segmentelor de consumatori. Potrivit unui studiu, 57% dintre utilizatorii cardurilor de debit ar folosi mai des un card care are optiunea de afisare a soldului.

De asemenea, exista potential pentru reduceri de costuri: cercetarile din SUA arata ca 70% dintre apelurile la call center se fac de pe telefoane mobile si 50% dintre ele sunt intrebari de baza, cum ar fi cele despre soldul existent pe cont.

Viitorul card cu display ii permite posesorului sa aiba acces la informatiile stocate pe card, cum ar fi: soldul contului, o parola dinamica, situatia punctelor de fidelitate, lista tranzactiilor recente, limita de credit sau de cheltuieli actualizata si suma tranzactiei curente, iar in cazul cardurilor cu facilitatea de incarcare pentru transportul in comun, ofera informatii despre numarul de bilete ramase.

O alta caracteristica importanta a cardului cu display este functionalitatea autentificarii de la distanta pentru cardurile de debit.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: